Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mülteci Çocuklara Umut Veren Oyuncaklar

Mülteci Çocuklara Umut Veren Oyuncaklar

4129Grey ve UNICEF’in Dünya Çocuk Günü'nde birlikte hayata geçirdiği “Umut Veren Oyuncaklar” projesi, mülteci çocukları geride bıraktıkları oyuncaklarıyla yeniden buluşturuyor, onlara umut ışığı oluyor.

Ülkelerini terk etmek zorunda kalan mülteciler dünyanın birçok yerine, evlerinden çok uzağa düştüler. Geride birçok şey bıraktılar; ailelerini, sevdiklerini, arkadaşlarını, okullarını, çocuklarını ve değer verdikleri ve yanlarına alamadıkları her bir şeyi.

Türkiye’de de bir buçuk milyondan fazla mülteci çocuk var. Reklam ajansı 4129Grey ve UNICEF, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü’nde mülteci çocuklar için “Umut Veren Oyuncaklar” projesini hayata geçirdi. Proje ile mülteci çocukları, geride bıraktıkları oyuncaklarıyla yeniden buluşturuyor. Umut Veren Oyuncaklar, geçmişin umut dolu günlerini onlara yeniden hatırlatarak geleceğe umut ışığı oluyor.

Umut Işığı Olan Sürprizler

Proje kapsamında oyuncak tasarımcıları, 3B tasarımcılar ve heykeltıraşlar, mülteci çocuklardan öğrenilen tüm detaylara sadık kalarak Umut Veren Oyuncaklar’ı yeniden hayata geçirdi. Böylece Şehd, annesinin Umre’den getirdiği Raghad bebeğine; Ahmed dedesinden hatıra uçağına; Şaban ise en çok sevdiği kamyonu Kömür’e kavuştu.

UNICEF, Umut Veren Oyuncaklar projesini tanıtmak için oyuncakların detaylı çizimlerinden üretim aşamasına kadar tüm süreçler ve çocukların oyuncaklarla buluştuğu renkli anlardan oluşan bir video yayınladı.

UNICEF, tüm sosyal medya platformlarından yayınladığı videolar ile izleyenleri Umut Veren Oyuncaklar projesini desteklemeye davet ediyor. Unutmamız gerekiyor ki, bugün Suriyeliler mülteci ama yarın biz de bir savaşın içerisinde kalarak mülteci olup her şeyimizi geride bırakabiliriz. O yüzden siz de UNICEF’e destek olup on binlerce mülteci çocuğa umut ışığı olabilir, tüm insanlığın geleceğine katkıda bulunabilirsiniz.

4129grey unicef multeci 5 bigumigu

Künye:

Ajans: 4129Grey
CEO&CCO: Alemşah Öztürk
Yaratıcı Yönetmen: İlyas Eralp, Seren Köroğlu
Yaratıcı Bölüm Başkanı: Alperen Altınöz, Ahmet Terzioğlu
Yaratıcı Ekip: Deniz Makal, Emir Anarat, Emre Gülver, Ercan Akkaya, Bilal Öztaş, Şafak Kördikanlıoğlu, Aydın Gürer, Nihan Kutlu, Atakan Demiral, Mehmet Ali Ekmekçi
Marka Direktörü: Melike Aşcı
Marka Yöneticisi: Ecem Gök
Proje Direktörü: Aslı Ergüzel
Proje Yöneticisi: Burcu Okumuşoğlu
Teknik Direktör: Hidayet Bayraktar
Web Geliştirme: Alen Dursun, Emre Çakmakçı
Ajans Yapımcısı: Gülşah Batıbeki, Kasım Bektaş, Can Aran
Yapım Şirketi: İkinci Parti
Fotoğrafçı: Murat Çınar (Honeybee)
Ses Tasarımı: Cem Gönenç – Sinefekt
Oyuncak Tasarımı: Banu Kurt, Aydın Gürer, Bilal Hakan Karakaya, Tiridi

Görsel: 4129Grey