Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Büyükanne ile Torununun Uzak Mesafelere Rağmen Koruduğu Yakınlık

Bir Büyükanne ile Torununun Uzak Mesafelere Rağmen Koruduğu Yakınlık

Nokia; birbirinden uzakta yaşayan bir büyükanne ve torununun sevgi dolu hikayesini anlattığı Noel filminde zaman zaman telefonu bırakmanın önemini hatırlatıyor.

Elimizden telefonları düşüremediğimiz bu çağda, kimi markalar telefonu bir kenara bırakmanın ve sevdiklerimizle gerçek bağlar kurmanın önemini hatırlatıyor. Panadol’un bağlantısız bir ev yaratarak insanları orada 2 gün geçirmeye davet ettiği “Home of Reconnection” işi bu yaklaşıma bir örnek olarak verilebilir. Bir telefon markası olan Nokia da benzer bir duruş sergileyerek yılbaşı sezonu için hazırladığı filmde ara sıra bağlantıyı kesmenin değerini vurguluyor.

Nokia’nın “Be the Gift” ismini taşıyan filmi; akıllı telefonların sağladığı tüm kolaylıklar bir yana zaman zaman telefonsuz bağlantının önemini hatırlatıyor. Reklam ajansı Mother London tarafından yaratılan film; bir büyükanne ile torunun yıllara yayılmış hikayesini anlatıyor. Genç adam üniversiteye gitmek için başka bir şehre taşınınca büyükannesine düzenli olarak fotoğraflar, selfie’ler ve mesajlar gönderiyor. Bu mesajlar bazen büyükannenin yoga sınıfının ortasında, bazen çocuk kütüphanede çalışırken gelse de, ikili özlemlerini bu şekilde gidermeye çalışıyor. Mesafe olarak uzakta da olsalar birbirlerinin hayatlarından uzaklaşmıyorlar; özel günleri beraber kutluyorlar, önemli haberleri paylaşıyorlar, aynı şeye gülüyorlar ve hepsinden önemlisi kopmamayı başarıyorlar.

nokia_mother london_be the gift_ingiltere_bigumigu nokia_mother london_be the gift_ingiltere_bigumigu

Ta ki Noel gelip çatana kadar… Noel zamanı geldiğinde büyükanne bekliyor, bekliyor ama torunundan mesaj gelmiyor. Üzgün ve endişeli gözlerle beklemeye devam ederken biri geliyor: Torunu! Büyükanne ve torunu nihayet bir ekran aracılığıyla değil de gerçek hayatta bulup sevgiyle kucaklaşırken mesaj beliriyor: “Bu Noel’de telefonunuzu kapatın. Hediye olarak kendinizi verin.”

Sevdiklerinize Verebileceğiniz En Güzel Hediye Sizsiniz

Geçtiğimiz günlerde trenle yolculuk eden hediye karakterinin olduğu Thalys filminde de aynı vurguyu, en güzel hediyenin sevdiklerimizle buluşmak olduğu mesajını görmüştük. Bu anlamda filmin hikayesi de mesajı da aslında çok da beklenmedik değil.Ancak, bu filmi etkileyici kılan şey, öncelikle iki kişi arasındaki bağı sıcak, gerçek ve duygulu bir şekilde aktarmayı başarmasında yatıyor. Bu sayede ikili buluştuğunda izleyende göz yaşartıcı bir etki yapıyor.

Bunun yanı sıra bir akıllı telefonun insanlar için yapabileceklerini güçlü bir şekilde anlatırken, bir yandan da zaman zaman bağlantıyı kesmeyi önermesi güzel bir duruş. Bir telefon markasının, “Ne kadar iyi olursak olalım, yapabileceklerimiz sizin sevdiklerinizle yan yana olmanızla kıyaslanamaz.” demesi filmi farklılaştırıyor.

Künye:
Reklamveren: Nokia
Reklam Ajansı:  Mother, London
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Hermeti Balarin, Ana Balarin
Yaratıcı Yönetmen: Kyle Harman-Turner, Martin Rose
Yaratıcı Ekip: Anthony Montagne, Oli Rimoldi
Ajans Yapımcısı: Sam Dowling
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Yuki Yamakado
Strateji/ Planlama: Joe Burns
Yapım Şirketi: Tomboy Films
Yönetmen: Justin Chadwick
Yapımcı: Barnaby Spurrier
Kurgu: Final Cut
Kurgucu: Rick Russell
Post Prodüksiyon: MPC
Ses: 750 Sound

Görsel: YouTube