Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Bir Oyuncakla Zamanda Yolculuk

Eski Bir Oyuncakla Zamanda Yolculuk

Disney, "From Our Family To Yours" adlı Noel filmiyle ailenin önemini hatırlatırken çocuklar için de bağış kampanyası yürütüyor.

Disney’in 3 dakikalık yeni Noel filmi, bir Mickey Mouse oyuncağı üzerinden dokunaklı bir büyükanne-torun hikayesi anlatıyor. From Our Family to Yours adlı bu kısa animasyon, pek çok insanın büyüme sürecinde yaşadığı o aile büyüklerinden uzaklaşma durumunu ele alıyor.

Bir büyükannenin içindeki çocuk

Disney bu kampanyada, Make-A-Wish Vakfı ile iş birliği yapmış. Bu vakıf, Amerika Birleşik Devletleri’nde kritik hastalığı olan çocukların dileklerini yerine getirmek için çalışıyor. Disney, filmde görülen peluş Mickey Mouse oyuncağının satışından elde edilen gelirin % 25’ini bu vakfa bağışlayacak.

From Our Family To Yours, 1940 yılında, bir babanın Lola isimli küçük bir kızına Mickey Mouse oyuncağı hediye etmesiyle başlıyor. Hızlı bir geçişle 2005’e yılına geçiş yapıyor ve artık büyükanne olan Lola’nın oyuncağı kendi torununa hediye ettiğini görüyoruz. Ancak zaman geçtikçe torunun Noel geleneklere olan ilgisi azalıyor. Lola’nın artık yetişkin olan torunu bir gece oturma odasına öylece atılan Mickey Mouse oyuncağını buluyor. İçinde bu oyuncağın da olduğu aile fotoğraflarına bakan torun, kendisinin ve büyükannesinin bir arada olduğu Noel ruhunu geri getirmeye karar veriyor. Filmin en duygusal bölümü de burada başlıyor.

Uzun zamandır aramadığınız aile büyükleriniz varsa filmi izledikten sonra aramak isteyebilirsiniz. Salgın günlerinde bir araya gelerek onları riske atmak yerine telefonla ulaşmak hâlâ en iyi seçenek gibi görünüyor.

Görsel: YouTube