Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bankacılıkta Yeni Uygulama: Sürdürülebilirlik Puanı

Bankacılıkta Yeni Uygulama: Sürdürülebilirlik Puanı

Şekerbank, Sürdürülebilirlik Puanı uygulamasıyla müşterilerinin sürdürülebilirliğe katkı sağlamasını teşvik ediyor.

İsveçli teknoloji şirketi Doconomy’nin Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Sekreterliği ve Mastercard ile iş birliği ile hayata geçirdiği DO Black adlı kredi kartı, kullanıcıların harcamalarının yol açtığı karbon emisyonlarını takip ederek farkındalık yaratmayı amaçlıyordu. İçinde bulunduğumuz iklim krizine doğrudan etki eden karbon ayak izini aktif olarak azaltmaya çalışıyordu. Sürdürülebilirlik alanındaki katkısını artırmayı hedefleyen Şekerbank da Sürdürülebilirlik Puanı programıyla sektöre örnek olacak bir işe imza atıyor.

sürdürülebilirlik puanı

Çevreye duyarlı yatırımları teşvik eden sürdürülebilirlik desteği

Çevreye ve topluma duyarlı yatırımları teşvik etmeyi amaçlayan Şekerbank, Sürdürülebilir Bankacılık kampanyasıyla bankacılıkta yepyeni bir girişim başlatıyor. Üretimi, istihdamı, çiftçi ailelerini, enerji verimliliğini, kadın girişimcileri ve ihracatı destekleyerek somutlaştırdığı sürdürülebilirlik misyonunu yeni bir noktaya taşıyor.

Şekerbank’ın Türkiye’de bir ilk olarak sunduğu Sürdürülebilirlik Puanı uygulaması, müşterilerin sürdürülebilirliğe sağladığı katma değer dikkate alınarak belirleniyor. Bu kapsamda belirlenen kriterler müşteriler tarafından sağlandığında sürdürülebilirlik puanı kazanılıyor. Böylelikle müşteriler Şekerbank’ın farklı avantajlarından yararlanma imkanı buluyor.

Sürdürülebilirlik misyonunun altı çiziliyor

Concept tarafından yaratılan reklam filmi bankanın sürdürülebilirlik misyonunu farklı noktalardan ele alarak işliyor. 8 gün boyunca Türkiye’nin farklı noktalarında çekilen reklam filmini Sedat Dündar, Umut Dizdar ile Barış Kaya’nın olduğu 2 ayrı yönetmen grubu çekiyor. Seslendirmeyi ise Kalben yapıyor. Film, Şekerbank’ın kuruluşundan bu yana önem gösterdiği sürdürülebilirlik misyonunun pandemiyle birlikte artan önemine dikkat çekiyor. Sürdürülebilirlik Puanı programını içeren filmlerle kampanya desteklenmeye devam edecek.

Künye

Kampanya Adı: Sürdürülebilir Bankacılık
Müşteri: Şekerbank
Müşteri Yetkilisi: Özlem Karabilen, Sevim Dizdar, Emrah Doğan, Okay İpekci
Ajans: Concept
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Kerem Özkut
Kreatif Direktörler: Sedat Dündar, Umut Dizdar
Yaratıcı Grup: Emre Günaydın, Furkan Yaman
Grafik Tasarım: Ayşe Cıbaroğlu
Müşteri İlişkileri Direktörü: Barış Alemdar
Marka Grup Direktörü: Özlem Najdi
Marka Süpervizörü: Kübra Özdemir
Stratejik Planlama: Onur Aydın, Aytuğ Ateş
Ajans Prodüktörü: Mert Turan, Hilal Kınalıada
Prodüksiyon Şirketi: 1001 Film
Yapımcı: Mert Turan, Arda Çamkerten
Yönetmen: Sedat Dündar & Umut Dizdar, Barış Kaya
Görüntü Yönetmeni: Soykut Turan
Seslendirme: Kalben
Müzik: FFW
Post Prodüksiyon: IPD
Medya Ajansı: Time

Görsel: YouTube