Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukluk Hayalinden Mesleğe Dönüşen Flipbook Tutkusu

Çocukluk Hayalinden Mesleğe Dönüşen Flipbook Tutkusu

Flipbook animasyonlarıyla Instagram'ın kalbini çalan Ben Zurawski, markalara ve gündeme dair çalışmalarıyla da ilgi topluyor.

Animasyon yapım teknikleri teknolojiyle birlikte ne kadar gelişirse gelişsin flipbook gibi analog yöntemler de bir o kadar çekici geliyor sanatçılara. Geçtiğimiz yıl Federico Tobon, flipbook’u matkapla harekete geçiren bir düzenek kurmuş ve instagram’da ilgi toplamıştı. Chicago’da çalışmalarını sürdüren flipbook sanatçısı Ben Zurawski de birbirinden güzel çalışmalarıyla Instagram’ın öne çıkardığı isimlerden oldu.

Çocukken sihri avuçlarının içinde hissetmek

Ben Zurawski namıdiğer @theflippistflipbooks’un çocukluğu, babasının antika oyuncak, kitap ve kayıtlardan oluşan ilginç koleksiyonu arasında geçmiş. Hatta evin bir odası bu eşyalara ayrılmış. Bir gün babası bir Mickey Mouse flipbook’uyla çıkagelmiş. O gün Zurawski avucunda tuttuğu şeyin bir sihir olduğuna inanmış. TV olmadan bir çizgi film izlemek, üstelik de kendi parmağıyla bu çizgi filmi harekete geçirmek bir çocuk olarak onu büyülemiş. Animasyon ve flipbook tutkusu da o gün başlamış. Bugün profesyonel bir flipbook yapımcısı olarak çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürmüş nadir insanlardan biri.

Sesli flipbook’lar

Ben Zurawski’ye göre her bir flipbook kendi içinde bir bulmaca gibi. Sanatçı fikir bulmayı, onu tasarlamayı ve çizgilere doğru hareketi vermek için zamanı ayarlamayı; kısacası yapım aşamasının tamamını çok seviyor. Tüm gün oturup oturup çizmek ve çizgileri renklendirmek, gerçekten tek yapmak istediği şey. Sosyal medyanın bunu başkalarıyla paylaşmaya imkanı tanımasını da bir bonus olarak nitelendiriyor. Bu arada Zurawski’nin flipbook paylaşımlarında önemli bir ayrıntı da saklı. Dikkat ederseniz çoğu zaman çalışmalarına sesler ve efektler de eşlik ediyor.

Ben Zurawski; Nickelodeon, Amazon, Pizza Hut, Samsung, Ford Mustang, e-bay gibi markalara özel flipbook’lar da yapıyor. Hatta Kızılhaç ve Michigan Öğrenci Film Festivali için de çalışmalar yaptığını aşağıda görebilirsiniz. Ayrıca gündeme dair konuları da sık sık ele alıyor. Çalışmalarını Facebook sayfası ve YouTube kanalı üzerinden de takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Here's a flipbook I made in celebration of the 50th Anniversary of my home state of Michigan's student film festival (which is put on by the non-profit @daftonline ) It's the oldest active student film festival in the country, and had a direct influence on shaping my passion for animation, film-making, and story telling. It was always so cool (and a big deal) as a high school student to submit videos to the festival, get feedback from judges, and hopefully be selected as a winner to get a trophy and have your video shown on the big screen at the beautiful movie theater at the Detroit Institute of Arts. If you're a student or teacher in Michigan (K-12th) and are interested in film-making (or if you want to become a member or donate), visit them at DAFTonline.org and learn more!

A post shared by The Flippist Custom Cartoons (@theflippistflipbooks) on

Görsel: YouTube