Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kelebekli Flipbook’lar

Kelebekli Flipbook’lar

Kuşları konu alan çalışmalarıyla adından söz ettiren J.C. Fontanive, bu defa kelebeklere odaklanarak yeni bir el yapımı otomatik flipbook serisi yarattı.

Flipbook eski bir animasyon tekniği olsa da günümüz sanatçıları tarafından çok yaratıcı şekillerde yorumlanıyor. Nescafé’nin kahveyle boyanmış flipbook’u, J.C. Fontanive’nin el yapımı mekanik düzenekler üzerine inşa ettiği Ornithology isimli flipbook serisi ve daha niceleri bu yaratıcı örnekler arasında. Sırada, Ornithology serisinde kuşlara odaklanan J.C. Fontanive’in yeni çalışmaları var. Sanatçı bu defa da kelebekli flipbook’larıyla dikkatleri çekiyor.

Kartların hareketin ederken çıkardığı ses kanat seslerinin yerine geçiyor

J.C. Fontanive’nin yeni serisi; zarif atlas güvesini, uçurtma kelebeğini ve kükürt kelebeğini tasvir eden 3 farklı analog animasyondan oluşuyor. Kelebeklerin hareketleri, flipbook tekniğiyle son derece uyumlu olmuş. Hatta kartların hareket ederken kanat çırpmasına benzer ince bir ses çıkarması, işi daha da çarpıcı hale getiriyor.


Cleveland doğumlu sanatçı, 2004 yılında Royal College of Art’ta öğrenciyken dikkat çekici bir flipbook makinesi yaratmış. O zamandan beri de kuş ve böcekleri içeren sayısız tasarım hayata geçirmiş.

Bu el yapımı otomatik flipbook serisi boyut olarak çok büyük sayılmaz. Genellikle bir ayakkabı kutusunun yarısı kadar boyutlarda oldukları görülüyor.

J.C. Fontanive’nin diğer çalışmalarına Vimeo kanalı, internet mağazası ve Instagram’ı üzerinden göz atabilirsiniz.

J.C. Fontanive

Görsel: Instagram