Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bahar Neşesini Taçlandıran Kuşlu Flipbook’lar

Bahar Neşesini Taçlandıran Kuşlu Flipbook’lar

Juan Fontanive, Ornithology serisinde el yapımı mekanik düzenekler üzerine inşa ettiği flipbook’lar sunuyor.

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin zoetrop, flipbook gibi analog yöntemler de bir o kadar çekici geliyor sanatçılara. Markalara ve gündeme dair flipbook’larıyla Ben Zurawski ve matkapla harekete geçirdiği flipbook’la Federico Tobon Instagram’da öne çıkan isimlerdi. Juan Fontanive ise Ornithology (ornitoloji/kuş bilimi) serisiyle bahar neşesi gibi flipbook’lar sunuyor.

Ornithology

El yapımı otomatik flipbook serisi Ornithology

Cleveland’da doğan ve şu anda çalışmalarını New York’ta sürdüren Juan Fontanive, bu flipbook serisine 2004’te, Londra’da Kraliyet Sanat Koleji’nde öğrenci olduğu sıralarda başlamış. Bu yıl ise Ornithology L, Ornithology M ve Ornithology J olmak üzere yeni çalışmalar eklemiş seriye. Sanatçı, sürekli loop yapan el yapımı mekanik düzenekler üzerine inşa ediyor flipbook’larını. Öğrenci olduğu dönemde, Doğu Londra’daki sokak pazarlarından Victoria dönemine ait saatler toplamaya başlamış. Bu saatlerin parçalarını ve diğer buluntu nesneleri kullanarak flipbook’ları çalıştıran mekanizmayı tasarlamış.

Bu otomatik  flipbook’lardaki görsellerde, 18 ve 19. yüzyıl doğa tarihi illüstrasyonları kaynak alınmış. Bu görseller kolajlanmış ve böylece uçan kuşları gösteren animasyonlar ortaya çıkmış.

Juan Fontanive’in çalışmalarını internet sitesi, Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo
Manşet görseli düzenlenmiştir.