Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elle Hareket Verilen Kağıt Portreler

Elle Hareket Verilen Kağıt Portreler

Ed Merlin Murray, kağıttan yaptığı ve mürekkeple renklendirdiği illüstrasyon portreleri basit düzeneklerle hareketlendirerek Instagram'da dikkat çekiyor.

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin zoetrop, flipbook ya da bunlara benzer analog yöntemler hem sanatçılara hem de izleyicilere bir o kadar çekici geliyor. Örneğin Federico Tobon, matkapla hareketlendirdiği flipbook’uyla, Ben Avlis ise kağıtları katlayıp açarak hareketlendirdiği animasyonlarıyla kalbimizi çalmıştı. Ed Merlin Murray de kağıttan yaptığı el yapımı animasyonlarıyla unutulmazlar arasındaki yerini alıyor.

Ed Merlin Murray, kağıt kullanarak neşeli düzenekler üretiyor

Murray; kağıt, mürekkep ve su kullanarak rengarenk düzenekler üretiyor. Her bir düzenek bir portre ve düzeneğin kenarlarındaki şeritleri çektiğinizde portreler hareketleniyor; gözleri ya da ağızları oynuyor.

View this post on Instagram

T i l d a / Zd a v i d

A post shared by Ed Merlin Murray (@e_merlin_m) on

İllüstratör, bu hareketli portre serisine başlamadan önce de portre ağırlıklı çalışıyormuş. Ayrıca flipbook’lar ve oyuncak bebekleri birleştirdiği tuhaf heykel denemeleri de yaptığı görülüyor. Ayrıca Mayıs ayında, mistik konuları el aldığı Mysterium Conscientia adlı kitabı için Kickstarter kampanyası başlatmış ve hedeflediği 1.000 pound’luk desteği katlayarak 6.000 pound’u aşkın fon toplamış.

Ed Merlin Murray’i internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

???

A post shared by Ed Merlin Murray (@e_merlin_m) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.