Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’dan Oyun Tutkunları İçin Tasarlanmış 3B Baskı Aksesuarlar

IKEA’dan Oyun Tutkunları İçin Tasarlanmış 3B Baskı Aksesuarlar

IKEA, oyuncular için daha konforlu bir deneyim sağlamak için yaratılmış, Uppkoppla adlı özelleştirilebilir 3B baskı aksesuar koleksiyonunu duyurdu.

IKEA‘nın Uppkoppla koleksiyonu şu anda prototip aşamasında. İlk prototipler bir bileklik, klavye tuşları ve hassasiyeti arttırmak için tasarlanmış bir fare olan “bungee”den oluşuyor. Bu prototipler; mobilya tasarımı, ihtiyaca göre özelleştirme ve erişilebilirlik ekseninde oyuncuların yaşamını iyileştirmeyi hedefliyor.

Uppkoppla için hedef 2020

IKEA Uppkoppla için, sipariş üzerine 3B baskı tıbbi giyilebilir ürünler üreten bir tasarım şirketi olan UNYQ ve e-sporla bağlantılı eğitim programları ve kurslar geliştiren Area Academy ile işbirliği yaptı. UNYQ, ergonomik ve oyuncunun kişisel isteklerine göre uyarlanmış aksesuarlar üretebilmek için basılan nesnelerin tasarımını değiştirmek üzere kullanılan bir vücut tarama işlemiyle projeye katkı sağladı.

Dünyada video oyunu oynayan iki milyardan fazla insan olduğu ve bu sayısının sürekli arttığı düşünülürse IKEA, şu anda tasarım şirketleri tarafından karşılanmayan benzersiz ihtiyaçlara yönelik bir pazar belirlemiş durumda. Hatta oyuncular için çalışma masa destekleri, sandalye gibi daha geniş bir ev ürünleri yelpazesi geliştirmeyi planlıyor. Bunlar, gerekli biyometrik verileri toplayacak bir uygulama kullanılarak oyuncunun isteklerine göre özelleştirilebilecek. Şirket, bu projeden elde ettiği bilgileri, fiziksel engelliler gibi diğer kullanıcı gruplarına da uygulamayı istiyor. Uppkoppla koleksiyonunun 2020 yılında piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Uppkoppla Uppkoppla

Görsel: IKEA
Manşet görseli düzenlenmiştir.