Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’dan E-Spor Koleksiyonu

IKEA’dan E-Spor Koleksiyonu

IKEA, tanınmış donanım markası Republic of Gamers ile işbirliği yaparak PC oyunları için tasarlanmış ilk mobilya serisini piyasaya sürdü.

IKEA oyun tutkunları için 2019’da çıkardığı 3B baskı aksesuar serisiyle bu kitlenin ihtiyaçlarını önemsediğine dair ilk sinyalleri vermişti. Şimdi ise ilk e-spor koleksiyonuyla profesyonel düzeydeki kurulumları daha geniş kitleler için erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Başka bir deyişle uygun fiyatlarla oyun mobilyası sunuyor. Koleksiyonda sandalyeleri de olan 4 farklı masa seti yer alıyor. Aksesuarlar da içeren koleksiyon, klasik siyah, rafine beyaz ve gri seçenekleriyle sunulan 30’dan fazla ürünü kapsıyor.

IKEA’ya göre dünyanın dört bir yanında farklı türde oyuncular ve onların farklı türde ihtiyaçları var. Örneğin oyuncuların yaklaşık yüzde 46’sının kadın olmasına rağmen genellikle tasarımda daha teknik ve erkeksi bir algı mevcut. Dolayısıyla oyun deneyiminin demokratikleştirilmesi için yapılacak çok şey var. IKEA oyun dünyasındaki yolculuğunda ilk adımı atıyor ve bunun için de uygun fiyatlı ve yüksek performanslı oyun ürünlerini sunuyor. Aynı zamanda insanların kişiliğini ve zevkini yansıtmasını umdukları eksiksiz çözümler getiriyor.

Oyuncular için mobilyalardan aksesuarlara 30’dan fazla yeni ürün

IKEA, Uppspel adlı bir çekirdek ürün yelpazesi oluşturmak için ASUS’un oyun donanımı markası Republic of Gamers (ROG) ile birlikte çalışmış. Ürünler arasında teknik olarak en gelişmiş olanlardan biri, optimum oyun koşullarını oluşturmak için bir elektrik motoru kullanılarak yüksekliği ayarlanabilen Matchspel adlı masa. Bu masa, iki ekranı sağlıklı bir göz mesafesinde tutmak için ekstra geniş bir masa üstüne ve entegre bir USB şarj bağlantı noktasına sahip. Masanın girintili kenarı kullanıcının kollarını dinlendirmesine izin vermek için kullanıcıya doğru döndürülebiliyor veya duvara bakacak şekilde döndürülerek bilgisayar kablolarının gizlenmesini sağlayabiliyor.

Kulaklıklar ve kontrolörler gibi ek ekipmanlar; uyumlu, şık bir siyah çekmecede saklanabiliyor veya duvara monte delikli askı tahtası üzerine dizilebiliyor. Masaya eşlik eden Matchspel sandalye, kullanıcının hareketlerini takip etmek üzere tasarlanmış. Kas gerginliğini azaltmaya yardımcı olmak için koltuk ve sırtlığın eğiminden baş ve kol dayanağının yüksekliğine kadar tamamen ayarlanabilir bir sandalye bu. Tüm ürünler, IKEA tarafından iş birliğinden elde edilen içgörülere dayalı olarak geliştirilmiş; farklı bütçelere ve iç mekanlara uyacak şekilde uyarlanmış.

ikea e-spor

Utespelare serisi, manuel olarak ayarlanabilen ince bir masaya sahip. Delikli metal eki, havanın PC çevresinde dolaşımına izin vererek cihazın aşırı ısınmasını önlüyor. Daha uygun fiyatlı olan uçta ise Huvudspelare serisi yer alıyor.

Lånespelare adlı aksesuar yelpazesi; ekstra büyük mouse pad’lerden boyun yastıklarına, kulaklık standlarına ve masa üstü bardak tutuculara kadar pek çok işlevsel ürünü içeriyor. İçlerinde en dikkat çekenlerden biri de entegre telefon tutuculu bir halka ışık. Bu ışık çevrimiçi olarak yayın yapan oyuncular için tasarlanmış.

Şu anda koleksiyon yalnızca IKEA Çin üzerinden satılıyor. Mayıs 2021’den itibaren IKEA Japonya’da da satışa sunulacak ve Ekim 2021’den itibaren dünya çapında satışları başlayacak.

ikea e-spor

Görsel: IKEA