Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Kanepe Hem Oyun Evi: Magnus

Hem Kanepe Hem Oyun Evi: Magnus

Pandemi döneminde ortaya çıkan bir tasarım olan Magnus, hem kanepe hem de çocuklar için oyun evi olarak işlev görüyor.

Çoğumuz çocukluğumuzda koltuk minderlerini ve örtüleri kullanarak oyun evi yapmayı denemişizdir. Hatta yetişkinlerin de yardım ettiği olmuştur bu küçük oyun evleri için. Karantina döneminde bu tür oyunların önemi arttı. Öyle ki IKEA eve kapanan çocukların iyi vakit geçirmesi için pratik oyun evi kılavuzları bile yayınladı. Magnus isimli mobilya ise hem neşeli bir kanepe hem de oyun evi blokları olarak tek başına hem yetişkinlerin hem de çocukların ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Magnus, daha az dağınıklıkla daha yaratıcı oyunlar oynamayı sağlıyor

Geçtiğimiz ay Kickstarter’da fonlanan Magnus, yalnızca 2 gün içinde hedeflediği desteği toplamış. Her şeyden önce pastel tonlardaki renk seçenekleriyle ve minimalist estetiğiyle gerçekten şık ve kullanışlı bir kanepe olduğunu kabul etmek gerek. Mıknatıslı parçaları, kolayca birleştirilerek farklı türde oyun evlerine dönüşebiliyor. Örneklerde de görebileceğiniz gibi bir uzay gemisi, kale veya kaydırak olabiliyor.

Magnus bir kit olarak 14 parçadan oluşuyor. Bunlar 5 farklı şekle sahip bloklar. Blokların / yastıkların içine gizlenmiş düzinelerce mıknatıs var. Çocuklar bunları kolayca sağlam tasarımlara dönüştürebiliyor. Yine aynı kolaylıkla birbirinden ayırabiliyor. Ayrıca parçalar, çocukların taşıyabileceği kadar hafif. Döşemeler kolayca ıkarılabiliyor ve makinede yıkanabiliyor. Zaten tasarım sürecinde hem çocuklarınn hem de ebeveynlerin görüşü alınmış. Her iki taraf da oldukça olumlu geri bildirimler vermiş.

Adrian Bassols tarafından tasarlanan Magnus’un fikir olarak ortaya çıkışı, pandemiden birkaç ay önce gerçekleşmiş. Bassols kız kardeşi ve yeğeniyle zaman geçirmek için onları ziyarete gitmiş. Bu süreçte yeğeni ve onun arkadaşlarıyla tek başına ilgilenmek durumunda kaldığı zamanlar olmuş. Görevi, ebevenyler çalışırken onları eğlendirmekmiş. Çok eğlenmişler ancak kız kardeşi eve döndüğünde evin dağınıklığından pek hoşnut kalmamış. Pandemi başladığında Bassols bu dönemin, herkesin bütün gün evde sıkışıp kalmasıyla ebeveynler için ne kadar zor olduğunu düşünmüş. Bu yüzden çocukları saatlerce eğlendirecek ve aktif tutacak, ancak tüm evi darmadağın etmeyecek bir çözüm üzerinde çalışmaay başlamış. Dikiş uzmanı olan eşi Mar ile beyin fırtınası yapmışlar ve Magnus için kolları sıvamışlar.

Görsel: Kickstarter