Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minyatür Origami Maskeler

Minyatür Origami Maskeler

Fynn Jackson kağıt katlama tekniğiyle detaylı ve küçük boyutlu maskeler üretiyor.

Origami hem çağdaş sanatçılar ve tasarımcılar hem de teknoloji uzmanları için vazgeçilmez bir ilham kaynağı. Cristian Marianciuc’un origami turnaları, Polly Verity’nin aşk portreleri, Studio Samira Boon’un hareketli origami bahçeleri, origami LEGO seti, origami figürler, origami robotlar ve daha niceleri son yıllarda bize bu köklü sanat pratiğinin nasıl yorumlandığını gösterdi. Fynn Jackson ise minyatür origami maskeler yaparak Instagram’da ilgi topluyor.

Sanatçı, sosyal medyada yapım aşamalarını paylaşıyor

İsveçli origami sanatçısı Fynn Jackson, serbest katlama teknikleri kullanıyor ve oldukça detaylı portreler yaratıyor. Maskelerin çoğu antik Güney Amerika medeniyetlerinin heykellerini anımsatıyor. Hatta Jackson Paskalya Adası’nda bulunan devasa Moai heykellerini de maskeleştirmiş. Maskelerin bir kısmı bronz ve altın başta olmak üzere metalik renklerde.

20 yılı aşkın bir süredir kağıt katlama sanatıyla uğraşan Jackson, YouTube kanalında ve Instagram’ında çalışmalarını nasıl yaptığını anlatan videolar paylaşıyor. Etsy mağazası üzerinde de çalışmalarını görmek ve satın almak mümkün.

Görsel: YouTube