Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İlişkinin Seyrini Değiştiren Tuhaf Tikler

İlişkinin Seyrini Değiştiren Tuhaf Tikler

Gianni Baha, I Love You, I Love You kısa filmiyle izleyiciyi tikler üzerinden hafif bir şekilde ürpertirken samimi bir ilişki draması sunuyor.

Tikler, bilinçaltı dürtülerin bir dışa vurumu olarak düşünülebilir. İstemsiz ve ani bir şekilde ortaya çıkabilen kas hareketi olan tik bir hayatı ne kadar etkileyebilir? Kanadalı film yapımcısı ve grafik tasarımcı Gianni Baha tarafından yönetilen I Love You, I Love You kısa filmi bir ilişkinin çerisinde çeşitli tikleri ile mücadele eden bir kızın hikayesini işliyor.

Gianni Baha tanıdık korku anlatımlarını bilinçdışı tiklerle eşsiz bir şekilde birleştiriyor

Yönetmen, kısa ancak sürprizli bir sona sahip senaryosu ile tekrar tekrar anlatılmaya değer bir aşk hikayesini korku ögeleri ile ele alıyor. Alışılagelmiş korku ögelerini alarak kendi eşsiz dili ile ilişkilendiriyor. Hikayenin kahramanına bilinçdışı tikler üzerinden korku ve bilim kurgu filmlerden tanıdık gelebilecek sahneler sunuyor. Öte yandan izleyici ilişkilendirmeyi son ana kadar tahmin edemiyor.

Yaklaşık iki buçuk dakika süren I Love You, I Love You hakkında konusuna değinmeden ve içeriğine dokunmadan pek konuşmak mümkün değil. Şiirsel bir tonda ve romantik formatta ilerleyen filmde tikleri hiçbir zaman ön planda olmayan kadının bu bilinçdışı hareketleri filmin kopma noktasını da oluşturuyor. Yönetmen, izleyiciye eşsiz ve ilişkilendirilebilir bir çıkış noktası gösteriyor.

Gianni Baha, filmin galasının yapıldığı Short of the Week’e yaptığı açıklamada tiklerin her zaman kendisini etkilediğini ifade ediyor. Söylenen veya yapılan şey üzerinde herhangi bir kontrole sahip olamamak oldukça korkutucu sonuçlar doğurabilirken keşfedilmeyi bekleyen bir taraf da sunuyor. İzleyici oyucunun tiki üzerinden fazla yormak istemeyen yönetmen samimi bir ilişki draması yaratmak için bu ögeyi kullanıyor.

Gianni Baha, I Love You, I Love You filminin uzun metrajlı projeleri için bir adım olduğunu düşünüyor. Korku türünde yaptığı bu beklenmedik giriş ile farklı yönelimlerle yaratım sürecini devam ettirmeyi düşünüyor. Yönetmenin diğer kısa filmlerine ve işlerine kişisel internet sitesinden ulaşabillirsiniz.

Künye

Oyuncu: Zoï Duister
Anlatım: Gianni Baha
Yazar: Gianni Baha
Yönetmen: Gianni Baha
Yapımcı: Jaap Hermans
Görüntü Yönetmeni: Jonas Sacks
Odaklayıcı: Paco Bonsang
Yapım Asistanı: Antoine Vattaire
Prodüksiyon Şirketi: A Sunmar Films Production
Düzenleme: Jason Lupish
Renklendirme: Alter Ego, Erik Bayley
Renklendirme Yapımcısı Jane Garrah
Ses: Giovanni Bottan
Müzik: : Giovanni Bottan
Grafik Tasarım: Gianluca Alla

Görsel: Vimeo