Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2 Dakikalık Korku Kısası: SALT

2 Dakikalık Korku Kısası: SALT

SALT, tüm hikayesini iki dakikaya sığdıran ve korku türünün en temel öğelerinden birini işleyen ödüllü bir kısa film.

Korku edebiyatı özünde temel mitlerden beslenerek genişleyen bir tür. Kimi inanışlarda ise yaratıklardan korunmak için tuz kullanılır. Odanın hava girişleri, pencere pervazı, kapının altı tuz ile doldurularak yaratıkların girmesi engellenir. Hatta Supernatural gibi doğa üstü yapımlarda da tuz o kadar sık kullanılır ki izleyici bile alışır artık kullanımına. Rob Savage‘ın yönettiği ve Jed Shepherd ile birlikte senaryosunu yazdığı SALT, korku hikayelerinde tuz kullanımına odaklanan trajikomik bir korku kısası.

Açma kapıyı açma!

2 dakikalık kısa film, bir anne ve kızının odada kapana kısılmasıyla başlıyor hikaye. Çocuk nefes sorunu çektiği için solunum cihazı kullanıyor ve birden öksürmeye başlıyor. Hızlı bir giriş sonrasında hikayenin itici gücü çocuğuna yardım etmek isteyen anne oluyor. İlaç bulması lazım. Bu nedenle hiçbir yere gitme atıyor kendini tuzla çevrili çemberin dışına. Artık güvende değildir.

Hollyshorts Film Festival’da En İyi Korku Kısası ödülünü kazanan, Canneseries ve LA Shortsfest festivallerinde de En İyi Kısa dalında aday gösterilen SALT, 12 kısa film festivalinde de gösterilmiş. Kısa filmin etkileyici noktası basit bir yapı üzerine hızlı kırılma noktaları yerleştirerek gerilimi ve empatiyi ilk saniyeden işleyebiliyor olmasında. Basit bir olay karşısında çözüm üretme gerekliliği ve bunun getirdiği çaresizliği izleyiciye de aktarmayı başarıyor.

Görsel: Vimeo