Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güldürürken Korkutan Kısa Film: Born Again

Güldürürken Korkutan Kısa Film: Born Again

Jason Tostevin'in yönettiği, Randall Greenland ve Tostevin'in yazdığı bu 7 dakikalık kısa film, şeytan yerine kahkahaları çağırıyor ve bizlere korku komedi türünde zekice işlenmiş bir film sunuyor.

Korku komedisi, doğası gereği yarattığı canavarı kan, ter, gözyaşı gibi sıvılarla ağza kadar dolduran bir tür olmuştur. Gerek filmde gördüklerimiz gerek izlerken yaşadıklarımız bizi duygulardan duygulara dolaştırır.

Jason Tostevin‘in yönettiği, Randall Greenland ve Tostevin’in yazdığı 7 dakikalık kısa film Born Again de korku komedinin bilindik tınılarını film boyunca titiz bir zekâ ile yeniliyor. Birçok festival tarafından gösterim için seçilen ya da ödül alan, 30 Ekim’de de Short of the Week‘te internet prömiyerini yapan Born Again’de korkunun kullanacağı yıkıcı ögeleri, eski İngiliz komedisini hatırlatan esprilerle birleştirerek güzel bir harman ortaya çıkarıyorlar. Çoğu zaman gülmek için seyircide bir şok yaratmayı amaçlayan bir komedi algısında olmamalarıysa Born Again’i diğer korku komedilerden ayıştırıyor.

Şeytan Değil Kahkaha Çağıran Tarikat

Born Again, Havva rolünü oynayan hamile bir kadının garaj gibi bir ortamdaki doğum başlangıcıyla açılıyor. Her halinden bir tarikata üye oldukları belli olan 3 kişinin şeytanı diriltmeyi denemelerini izliyoruz. Tarikat üyeleri kırmızı kıyafetler içerisinde, yüzlerinde şeytana referans olabilecek hayvan kafatasları gibi maskelerle hamile kadının etrafındadırlar. Hamile kadını zorla alıkoyduklarını düşünmeyin, karakter şeytanı doğurmaya dünden razı.

Born Again böyle girdiği için çok fazla kan ve korku ögesi barındıracak gibi gelebilir. Ama kısa filmin kısa bir girişinden sonra tarikatın dördüncü üyesinin gelmesiyle işler korkudan komediye kaymaya başlıyor. Dördüncü üye zaten kılık kıyafet olarak da oraya ters düştüğünden “evet, bu karaktere güleceğim” diyorsunuz görünce. Bahsettiğimiz karakter Greg, adeta iş sonrası arkadaşlarıyla her zamanki kafede buluşur gibi şeytan diriltmeye geliyor.

Şeytanı diriltmekle ilgili hiçbir üzerine düşen görevi tamamıyla yapmayan Greg yarım yamalaklığıyla bizleri güldürüyor. Normalde her bir tarikat üyesinin bağlantılı olduğu bir Marduk ve Aranunna gibi tanrılar varken, Greg bunu dahi farkında değil. Eh bir de çağırma büyüsünün olduğu kitabı da Greg getirince, filmin sonu gerçekten de şeytana değil sürprize gebe oluyor.

Born Again, bir kısa korku komedisinden bekleyeceğiniz performansı gösteriyor. Eğlenceli, katmanlı ve detaylı şekilde yazılmış, konusu eski komedilere gönderme yapacak şekilde şekillenmiş bir yapım.

 

Görsel: Born Again