Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Double Tap: Fotoğrafımı Beğen Yoksa Uykunda Kanını Emerim

Double Tap: Fotoğrafımı Beğen Yoksa Uykunda Kanını Emerim

İptal edilen SXSW 2020’nin kısa film seçkisi arasında da yer alan Double Tap kan emici bir yaratık üzerinden sosyal medya bağımlılığını konu ediniyor.

Akıllı telefonların elden düşmemesi ile birlikte sosyal medya uygulamaları arasında gezinmek, beğeni göndermek artık hayatın bir parçası oldu. Ekran sürelerinin belki de yarısından fazlası bu uygulamalarda gönderiler arasında gezinirken geçiyor. Öyle ki sosyal medyadan bir süre uzak kaldığında yaşanan psikolojik rahatsızlık sosyal medya bağımlılığı olarak tanımlanıyor.

Beğeni canavarı Dickless Troll av peşinde

Kısa korku filmi Double Tap mini bir hikâye üzerinden Instagram gönderileri arasında kaybolmuş bir kızın hikayesini anlatıyor. Yunan yönetmen Eros Vlahos mobil cihazlarla günlük hayatta yaşadığımız küçük gibi gözüken olayları filmine sıkıştırmayı başarıyor. Oldukça tempolu ilerleyen yaklaşık üç dakikalık film korku ve gerilim ögelerini barındırıyor olsa da hikâyenin özündeki espriyi anlamak için çok kafa yormanıza gerek kalmıyor.

Sürekli arkadaşlarının ve aile üyelerinin Instagram gönderilerine beğeni atan genç kız adeta küçük bir “beğeni makinesi” gibi çalışıyor. Baş parmaklar hızlı hızlı bir yandan aşağıya kaydırıyor bir yandan da gönderilere kalp atıyor. Bu akış sırasında Dickless Troll isimli bir yaratığın yer aldığı gönderiye denk geliyor. Gönderide Dickless Troll’e beğeni yollamazsa gelip kanını emeceği yazıyor. Hikaye bu noktadan itibaren absürt bir korku filmine dönüşüyor.

Eros Vlahos filmi yapma amacına esprili bir yanıt veriyor

Yazar ve yönetmen Eros Vlahos filmin yapım süreci ile ilgili sorulara da filmin kendisinde olduğu gibi esprili bir şekilde cevap veriyor. Filmi Mark Zuckerberg’den intikam alma ve annesini gururlandırma amaçları doğrultusunda hazırladığını söylüyor. Filmi bir zorunluluk yüzünden yaptığını daha ilginç ve esprili ifadelerle açıklıyor. Bir gün köprünün altında Dicless Troll tarafından lanetlendiğini ve sadece başarılı bir kısa film yaparsa bu lanetin kalkacağını ifade ediyor.

Double Tap SXSW 2020’nin iptalinden etkilenen filmleri arasındaydı. Hatırlanacağı üzere Mailchimp ve birtakım iş birlikleri sonucu festivalde bulunan kısa filmlerin gösterimi çevrimiçi platforma taşınmıştı.

Künye

Yönetmen: Eros Vlahos
Yazan: Eros Vlahos
Yapımcı: Leah Draws, Honey Ross, Jed Shepherd
Hikaye: Tron Vlahos
Oyuncular: Olive Gray (Chilli), The Dickless Troll  (Himself)
Düzenleme: Flaura Atkinson
Görüntü Yönetmeni: Robert O’Kelly
Beste: Jeremy Warmsley
Görsel Efekt: Steven Bray
Makyaj: Luke Stephens
Yapım Tasarımcısı: Julia Grudnowska
Kostüm: Alexi Kotkowska
Dublör: Nathaniel Marten
Ses Tasarım: Tom Keech
Renklendirme: Megan Lee, The Mill
Yöenetmen Yardımcısı: Alex Mill
Özel Teşekkür: The Haggard dynasty, Terry Davy, Spiros Vlahos

Görsel: YouTube