Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerilim Dolu Ödüllü Snapchat Filmi: Cracked Screen

Gerilim Dolu Ödüllü Snapchat Filmi: Cracked Screen

Trim Lamba'nın yönettiği ve Snapchat'le çektiği 8 dakikalık kısa film, sosyal medyayla iç içe girmiş yaşamlarımıza iz bırakacak bir hikaye anlatıyor.

Sosyal medya hayatımızdaki yerini artırdıkça her birey markaya, ikona dönüşebilir oldu. Eskiden internette gerçek ismimizi, soyismimi kullanmak adeta bir tabuyken artık sosyal ağlara üye olurken rumuz yerine isimimizi tercih ediyoruz. Her takipçi, her beğeni ve her paylaşımın katma değeri özenle hesaplanıyor. Hatta sosyal medyada gerçek hayatımızı daha süslü ve ihtişamlı anlatıyoruz. Olduğumuzdan daha fazlası gibi görünmemiz gerekiyor. Çünkü her an daha görkemliler gelip gölgede bırakabilir. Ve tabii, sosyal medyada parlamak demek sahne ışıklarının hiç sönmemesi demek. Bu nedenle de “güzel” olmak yarışa katılmak için birinci koşul haline geliyor.

Yazar ve yönetmen Trim Lamba‘nın Şubat ayında yayınladığı kısa filmi Cracked Screen de güzellik kavramına karşılık ciddi bir yorum getiriyor. Sosyal medyanın altın çocuklarından Snapchat’i kullanarak çektiği kısa film, Londra’da yaşayan bir kadının hikayesini anlatıyor. Hikaye derken, Snapchat hikayeleriyle. İş ararken yaşadığı sorunlarla ilgili video yüklüyor, fırçalarla emojilerle kendini ifade ediyor, spor salonundan fotoğraf yüklüyor. Yani, günümüz koşullarında normal bir yaşantı sürüyor. Kısa filmin kırılma anı ise hayatını değiştirecek bir olay yaşaması. Bu olayın öncesi ve sonrası da kısa filmi kanınızı donduracak derecede etkili olmasını sağlıyor.

Chantelle Levene‘in oyunculuğuyla da zenginleşen Cracked Screen, günümüzün küresel sorunlarına değinirken bir yandan da izleyiciyle hikaye arasında kısa sürede bağ yaratmayı başarıyor. 8 dakikalık kısa film İngiltere’deki kısa film festivallerinde ve dijital prömiyerinde büyük övgüler aldı. Ve Trim Lamba, Cracked Screen ile Saatchi & Saatchi’nin düzenlediği Yılın Yeni Yönetmenler Seçkisi‘ne girmeyi başardı.

Filmin akıcılığını bozmamak adına filme dair başka bilgi vermek istemiyorum. Ancak Cracked Screen’in Vimeo’da “yetişkin” etiketiyle yayınlandığı ve rahatsız edici görüntülerin bulunduğunu da belirtmem gerekiyor.

Snapchat’le çekilen ilk film değil

Tribeca Film Festivali, 2 yıl önce Snapchat’le çekilen filmler için de kategori yaratmıştı. Ve geçtiğimiz yıl da yazar yönetmen Hannah Macpherson, YouTube yıldızı Andrea Russett’in Snapchat hesabını ödünç alarak 5 gün boyunca gerçek zamanlı bir korku gerilim filmi çekmişti. Sickhouse isimli film şu anda Vimeo üzerinden satın alınabiliyor. Bu açıdan bakınca Snapchat ile film çekmek yeni bir teknik değil. Ancak önemli olan kullanılan teknik değil, tekniğin nasıl kullanıldığı. Sonuçta gişe rekoru kıran uzun metrajlar da, yerden yere vurulan uzun metrajlar da aynı ekipmanlarla çekiliyor.

Görsel: Cracked Screen, Trim Lamba, Vimeo