Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jean-Paul Gaultier’den Fransa’nın Paraları

Jean-Paul Gaultier’den Fransa’nın Paraları

La Monnaie de Paris için Jean-Paul Gaultier'nin tasarladığı koleksiyonluk madeni paraların yeni serisi tanıtılıyor.

La Monnaie de Paris, 1150 yıl önce kurulmuş olan Fransa’nın darphanesi, kuruluşundan beri Fransız madeni paralarını (şimdi euro’ları) basıyor.  Sıklıkla da koleksiyon değeri olan sınırlı üretim seriler çıkarıyor. Bunlardan biri de ünlü moda tasarımcısı Jean-Paul Gaultier ile birlikte geliştirilen “France by Gaultier” koleksiyonu.

Gaultier ile iş birliği ilk olarak bu senenin bahar aylarında başladı. Üzerindeki değeri taşıyan madeni paralar, Fransa’nın çeşitli şehir, bölge ve sembollerini betimliyordu. Şimdi ise 12 yeni para ile koleksiyonun ikinci ayağı tanıtılıyor. İkinci ayağıyla birlikte 24 parçalık bir koleksiyon olan “France by Gaultier” modacının tasarım anlayışını yansıtırken, Fransa’yı da tanıtıyor.

Tamamlanmış haliyle koleksiyon 24 adet 10 euro’luk paranın yanı sıra 2 adet gümüş ve 2 adet bayrak renkleriyle renklendirilmiş 50 euro ile 1 adet 200 euro’luk altın para içeriyor. Paralar tek tek veya set olarak satın alınabiliyor ve yine Gaultier tarafından tasarlanmış şık paketlerde geliyor. İnternet üzerinden ya da postanelerden satın alınabiliyor.

Paralar tahmin edeceğiniz gibi, tam Gaultier tarzında. Korseli Eyfel Kulesi, kaslı Fransız erkekleri, sivri sütyenli kadınlar, modernize edilmiş Venüs’ler, çizgili tişörtler gibi son derece Gaultier-vari öğeler içeriyor.

 

Yeni Paraların Tanıtım Filmi Paris’e Odaklanıyor

Koleksiyonun yeni parçaları tanıtan film, Fransız reklam ajansı La Chose tarafından hazırlanmış.  Paris’e odaklanan film; Jean-Paul Gaultier’nin simgeleşmiş görselleri olan “Man” ve “Woman”ın yer aldığı bir kovalama hikayesi. Figürler şehrin anıt mekanları arasında koşup, birinden diğerine geçiyor. Hugo Ramirez’in yönettiği 2b canlandırma film; Jean-Paul Gaultier’nin de iç görüleriyle illüstratör Leïla Courtillon tarafından hazırlanan grafik bir dünya sunuyor.

Film televizyonlarda ve dijital ortamda yayında. Koleksiyon ise 24 Şubat’a kadar satışta.

Künye:
Reklamveren: Monnaie de Paris
Reklam Ajansı: La chose
Yapım: Eddy
Yönetmen: Hugo Ramirez
Çizim: Leïla Courtillon
Canlandırma: Brunch Studio
Canlandırma Süpervizörü: Olivier Lescot

Görsel: Coin Update –  La Monnaie De Paris