Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Walmart İçin Üç Kadından Üç Film

Walmart İçin Üç Kadından Üç Film

Walmart, 3 kadın yönetmen ile markanın simgesi olan mavi kutu çevresinde dönen 3 farklı kısa film çekti ve filmler Oscar töreni sırasında yayına girdi.

Oscar töreni geride kaldı. Geceye çeşitlilik, #MeToo hareketi ve kadın sesinin damgasını vurduğu söylenebilir. Ancak yine de sektör, kadın-erkek eşitliği açısından zayıf kalıyor. Basit bir örnekle açıklayacak olursak, senenin önemli filmlerinden Lady Bird ile aday gösterilen Greta Gerwig, Oscar adayı olmuş 5. kadın yönetmen. Onlarca senelik Oscar tarihinde, onlarca aday arasında 5, yazıyla beş, kadın aday! Bunlardan da sadece bir tanesi, Kathryn Bigelow 2010 yılında ödülü kazanabildi. Buradan “Demek ki kadınlar film çekemiyorlar!”cılar bir kenara ayrılsın ve konu hakkında söyleyecek sözü olan bir markaya bakalım: Walmart.

ABD’nin en büyük perakende satış zincirlerinden olan Walmart’ın Oscar töreniyle yaptığı sponsorluk anlaşmasının ikinci yılı. Aynı zamanda tören, Harvey Weinstein skandalından sonra Weinstein’sız ilk Oscar töreni. Marka; geçtiğimiz yıl farklı ve yenilikçi bir bakış açısı sunan 4 (erkek) yönetmenle çalışarak çektiği, gerçek hikayelere dayanan kısa filmlerle Oscar töreninde yer alarak büyük beğeni toplamıştı. Bu sene ise Walmart, yönetmen karmasını kadınlardan oluşturdu.  Kadın filmcilere destek sağlamak için çalışan Women in Film ile de iş birliği içerisindeki marka; sadece kadın yönetmenlerin filmlerinden oluşan seçkisiyle hem film sektöründeki kadınları kutlarken, hem de bu sene esen “kadın” rüzgarına selam gönderdi. Bunu yaparken de Oscar ödüllerinin kadın filmcileri geride bırakan tavrına da gönderme yapmayı hedefledi mi bilinmez ama biraz eleştirdiği barındırdığı da muhakkak.

Walmart Kutusu Çevresinde 3 Farklı Hikaye

Melissa McCarthy, Nancy Meyers ve Dee Rees tarafından çekilen ve 90. Oscar töreni sırasında yayına giren 60’ar saniyelik 3 film; Walmart’ın simgesi olmuş, mavi teslimat kutusu çerçevesinde şekilleniyor. Walmart’ın genel reklam kampanyasında da kullanılan bu öğe, bu 3 kısa filmde de hikayenin temelini oluşturuyor.

McCarthy tarafından çekilen filmde, kutu kadının geçmişine yolculuk yapmasını sağlayan bir araç görevi görüyor. Kutu sayesinde kadın; lisedeki günlerine dönüyor, tüm okulun önünde sahnede zor anlar yaşarken ihtiyaç duyduğu özgüveni kendi kendisine veriyor. Daha sonra da kutuyu bir başkasına geçiriyor.

Meyers’ın filminde ise Oscar ödüllü besteci Hans Zimmer’ı görüyoruz. Zimmer’ın sanatçı olarak tıkandığı bir noktada kutu ona beklenmedik bir ilham sağlıyor.

En iyi adaptasyon senaryo dalında aday olan Mudbound’un yönetmeni Dee Rees ise filminde farklı dallarda Oscar adayı olmuş ünlü kadınları kullanıyor. En İyi Yardımcı Oyuncu Adayı Mary J. Blige, pek ço yapım tasarımcısı Hannah Beachler, En İyi Sinematografi dalında aday gösterilen ilk kadın olan Rachel Morrison ve pek çok En İyi Kostüm dalında aday gösterilmiş ve ödüllendirilmiş kostüm tasarımcısı Colleeen Atwood Rees’in tatlı bilim-kurgu filminde buluşuyor.

Filmler, özellikle de Dee Rees’in çocuklukla bilim kurgu dünyasını buluşturan filmi sosyal medyada büyük beğeni topladı. Bu film, eşcinsel ebeveynleri odağa taşımadan, gayet sıradan bir şekilde göstermesi ile de ayrıca övgü aldı. Hatta film; bu seneki Oscar ödüllerinin en iyi filmlerinden biri olarak değerlendirildi. Filmler sosyal medyada da duyurulurken, kamera arkası görüntüleri de yayınlandı.

Künye:

Reklamveren: Walmart
Reklam Ajansı: Publicis Worldwide
Medya: Haworth

Görsel: YouTube