Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Korku: Dost Mu? Düşman Mı?

Korku: Dost Mu? Düşman Mı?

Korkular dostumuz mu yoksa sadece hayatımızı mı mahvediyorlar? Nata Metlukh, bu soruyla yola çıkmış, harika bir animasyon film hazırlamış.

Vancouver Film Okulu’nda mezuniyet projesi olarak hazırlanan animasyon film “Fears”, Nata Metlukh imzalı. 2 dakikalık filmin tamamlanması tam 15 hafta sürmüş.

Metlukh ve ekibi ilk olarak bir insanın sahip olabileceği korkularla ilgili genel bir araştırma yapıp, korkular nelere sebep olur, bir insanın hayatını nasıl etkiler sorularından yola çıkarak, bunun üzerinde bolca kafa patlatmış.

Korkusuz bir genç adamın büyük şehre ziyaretini ve yüzleştiği binbir çeşit korkuyu gördüğümüz filmde Metlukh, korkulara biçim, güç ve can vermiş. Bizden soyutlayıp, bizim dışımızda yaşayan organizmalar olarak imgelemiş. Kullanılan renkler ve çizim tarzı filme büyük bir görsel çekicilik katmış.

Metlukh’un bir diğer animasyonu olan “Digital vs Traditional”dan da daha önce bahsetmiştik. Metlukh, filmde dijital ve geleneksel yollarla çizilen iki kuşu bir araya getirip kapıştırmıştı.

Filmin ilk gösterimi için hazırlanan poster:

Filmin yapım aşamasında çizilen eskizler:

Künye:

Yönetmen: Nata Metlukh
Animasyon: Nata Metlukh
Proje Süpervizörleri: Dieter Mueller, Marv Newland, Andy Bartlett, Peter MacAdams, Jason Moffat, Colin Giles, Adam Rogers
Dijital Yapım Süpervizörü: Jim Inkster
Öğretim Asistanları: Taylor Krulicki, Alvaro Munoz Ruiz
Kurgu Süpervizörü: Rob Wood
Müzik&Ses: Matthew Thomas
Asistan Ses Süpervizörü: Todd Leblanc

Görsel; notofagus, Vimeo