Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Okan Usta

Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Okan Usta

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serisinin altıncı konuğu Droga5, Wieden+Kennedy ve 72andSunny gibi dünyaca ünlü reklam ajanslarında yaratıcı yönetmenlik yapmış Okan Usta olacak.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. 2018 yılının Ocak ayından bu yana Yeni Yaratıcılar etkinliği ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Ancak COVID-19 zamanı bir araya gelemediğimiz için bu etkinliğimize ara verme kararı aldık. Bu süreç içerisinde Evdeki Yaratıcılar isimli yeni bir etkinliği hayata geçirdik. Bu formatımızda sanatçılar ve yaratıcılar ile Instagram canlı yayınları gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz Evdeki Yaratıcılar canlı yayınlarında Atıl Aggündüz, Didem Kendik, Sinan Tuncay, Esra Gülmen ve Ersin Han Ersin konuğumuz oldu. Konuklarımızla evde geçirdikleri zaman boyunca neler yaptıklarını konuşma fırsatı yakaladık. Evdeki Yaratıcılar serisinin altıncı konuğu Droga5, Wieden+Kennedy ve 72andSunny gibi dünyaca ünlü reklam ajanslarında yaratıcı yönetmenlik yapmış Okan Usta olacak.

Evdeki Yaratıcılar serisinin altıncı programı 1 Temmuz’da

Kariyerine 17 yaşında Leman dergisinde amatör karikatürler çizerek başlayan Okan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde grafik tasarım üzerine lisans ve yüksek lisans eğitimi aldı. Karikatürden gelen düşünce mekaniğini tasarım eğitimiyle birleştirerek kendine has bir dil geliştirdi. Medina Turgul’da iki yıl çalıştıktan sonra New York’a taşındı. Burada Leo Burnett, Ogilvy ve Droga5’da çalıştı. Wieden+Kennedy’nin teklifi üzerine Shanghai’a gitti. Burada iki yıl kaldı. Los Angeles merkezli bir ajans olan 72andSunny’nin teklifi üzerine Amerika’ya geri döndü.

Okan Usta kariyeri boyunca Nike, Google, IBM, IKEA, BMW gibi markalar için iletişim kampanyaları hazırladı. Cannes Lions, D&AD ve One Show, Clio ve London International Awards gibi çeşitli reklam ve tasarım ödülleri kazandı. Ayrıca 2014 yılında One Show tarafından dünyanın en iyi on sanat yönetmeninden biri seçildi ve Cannes Young Lions yarışmasında jüri üyesi olarak görev yaptı. Şu an hala Los Angeles’ta yaratıcı yönetmenlik ve danışmanlık hizmetleri veriyor. Çizdiği grafi-karikatürlerini de @dorkmatters hesabından paylaşıyor

Bigumigu ve ATÖLYE Instagram hesaplarından canlı yayın

1 Temmuz Çarşamba günü saat 20:00’de Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile Okan Usta canlı yayında bir araya gelecek. Okan Usta’nın salgın sürecinde uğraştığı işler ve karantina zamanı ev ortamında üretim süreci gibi konular üzerine bir sohbet gerçekleşecek. Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşecek olan etkinliği Bigumigu ve ATÖLYE sayfalarından takip edebilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE