Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Peloton Mr. Big’in Ölüm Sahnesini Nasıl Fırsata Çevirdi?

Peloton Mr. Big’in Ölüm Sahnesini Nasıl Fırsata Çevirdi?

Peloton, 48 saatten kısa bir sürede hazırlanıp yayına alınan kampanyasıyla “And Just Like That...” dizisindeki sahne yüzünden krize dönüşen durumu fırsata çevirdi.

90’lı yılların en popüler disizi Sex and The City uzun bir aranın ardından ve kadrosundaki ufak değişikliklerle geri döndü. Dizi, dijital yayın platformu HBO Max’te yayınlanmaya başlarken yeni mini dizinin adı da And Just Like That… oldu. Bu haber kült diziyi sevenler için güzel bir gelişme olsa da egzersiz ekipmanları sunan şirket Peloton için aynı şey geçerli değildi.

Dizinin ilk bölümünün yayınlanmasının ardından bölümde geçen bir sahneden dolayı Peloton’un hisseleri sert bir düşüş yaşadı. Şirket bu krizi Ryan Reynolds’ın sahibi olduğu Maximum Effort ajansının kısa bir sürede hızla hayata geçirdiği reklam filmi ile fırsata çevirdi. Dizinin ilk bölümünün yayınladığı 10 Aralık’tan reklam filminin fikrinin bulunup yayınlanma zamanı 12 Aralık’a kadar yaşananlar hızlı bir şekilde harekete geçmenin ve başarılı bir kampanya yaratmanın güzel bir örneği oldu.

Peloton, dizinin ilk bölümüyle birlikte düşüşe geçen itibarını nasıl kurtardı?

Diziyi sevenler ve henüz ilk bölümü izlememiş olanlar için spoiler olabilecek bilgilerin yer aldığını belirterek yaşananları ve kampanya sürecini anlatalım. Geçtiğimiz hafta yayınlanan ilk bölümde Chris Noth’un hayat verdiği Mr. Big karakterinin Peloton bisikletinde spor yapması ve sonrasında başına gelenler tüm bu süreci başlatan olay oluyor.

Jess King’in canlandırdığı Peloton eğitmeni Allegra tarafından yönetilen 45 dakikalık uzun egzersizin ardından Mr. Big sporunu tamamlıyor ve bisikletinden iniyor. Bu yorucu egzersiz sonrası Mr. Big kalp krizi geçiriyor ve ölüyor. Diziyi izlemeyenler için de ufak bir bilgi vermekte yarar var. Mr. Big karakteri pek de sağlıklı olmayan bir hayat tarzına sahip.

Dizideki bu sahnenin ardından Peloton’un küresel iletişimden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jessica Kleiman The Verge’e yaptığı açıklamada Peloton eğitmeni Jess King’in dizide yer almasını onayladıklarını ancak senaryonun detayları hakkında haberdar edilmediklerini söylüyor.

Peloton şirketinin sağlık ve zindelik danışma konseyi üyesi kardiyolog Dr. Suzanne Steinbaum da karakterin abartılı yaşam tarzına göndermede bulunarak Peloton kullanmasının aslında kalp problemi yaşamasını geciktirmiş olabileceğini dahi söylüyor. Yine de Peloton’un hisseleri ağır bir düşüş yaşamaktan kurtulamıyor ve şirketin hisseleri bir anda yüzde 11 değer kaybediyor.

Mr. Big yaşıyor!

Bu açıklamanın ardından hızlı bir şekilde harekete geçen Peloton “Unspoiler Alert” başlıklı reklam filminin çekimleri için Ryan Reynolds’ın sahibi olduğu Maximum Effort’a ulaşıyor. Chris Noth’un da takviminin müsait olmasını avantaja çevirerek reklam filminin hazırlıklarını hafta sonu tamamlayıp yayına alıyor.

Reklam filminde Mr. Big’i dizide kalp krizi geçirmeden önce onu çalıştıran eğitmen Jess King ile birlikte şömine başında romantik vakit geçirirken görüyoruz. Mr. Big “Yeni başlangıçlara” diyerek Jess King’e dönüyor. King, onun iyi gözüktüğünü belirterek Mr. Big’e iltifat ediyor. İkili arasındaki bu romantik anlar yaşanırken Mr. Big “Bir tur daha atalım mı?” teklifini yapıyor ve kamera uzaklaşarak Peloton’a odaklanıyor.

Ryan Reynolds’ın da dış ses olarak yer aldığı reklamın sonunda Peloton bisikletinin faydaları oyuncu ve aynı zamanda ajansın sahibi Reynolds tarafından teker teker sıralanıyor ve “Mr. Big yaşıyor” vurgusu yapılıyor.

Görsel: Peloton, Finance Yahoo Twitter