Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kar Tanesi Olmak İsteyen Yağmur Damlası

Kar Tanesi Olmak İsteyen Yağmur Damlası

Alman süpermarket zinciri EDEKA, Noel dönemi için hazırladığı animasyon film ile sürdürülebilirlik ve iklim krizi konusunda da mesajını veriyor.

Almanya’nın en büyük gıda perakendecilerinden biri olan EDEKA, bu yılki güzel Noel kampanyalarına bir yenisini ekledi. Daha önceleri kasaların çıkardığı barkod okuma sesleriyle, Jingle Bells şarkısını çalan, Noel’i tek başına geçiren bir babanın yalnızlığını vurgulayan, Türk bir ailenin de yer aldığı filmiyle ırksal önyargıya ve ayrımcılığa değinen Alman süpermarket zinciri bu sefer bir animasyon filmle karşımıza çıkıyor.

Jung Von Matt tarafından hazırlanan filmin yönetmenliğini Christopher Riggert gerçekleştiriyor. Film, Neol yemeğinde olan bir ailenin sıcak yuvasıyla birlikte dönemin ruhuna uygun bir hava barındırırken bir yandan da tüm dünyanın ortak bir sorununa parmak basıyor.

Bir hayalin peşinde yolculuk

Disney ve Pixar’ın ortak yapımı Soul filmini izleyenler hatırlayacaktır. Su damlası şeklindeki ruhların dünyaya gelmeden önce danışmanlar tarafından eğitildiği yer olan The Great Before’a oldukça benzeyen bir sahne ile açılan reklam filmi bulutların üzerinde bir yerde kar olarak gezegene düşmek için bekleyen bir yağmur damlasının hikayesini anlatıyor. Bir yağmur damlası olarak Kar Akademisi’nde giden minik animasyon karakter, kar alarmının verilmesiyle birlikte diğer arkadaşlarıyla beraber yeryüzüne yolculuk için son hazırlıklarını yapıyor. Kar alanında toplanan yağmur damlaları kendileri kristalleştirdikten sonra yolculuğa çıkıyor.

Umudun, beklentinin ve hüznün bir arada olduğu animasyon filmi, yaklaşık 90 saniyelik süreçte iklim kriziyle ilgili önemli bir mesaj veriyor. EDEKA, bu mesajı ile birlikte gezegenin hayatta kalması için bizim de değişiklikler yapmamız gerektiğini hatırlatıyor. Evin penceresinden dışarı bakan küçük kız aile içinde bu değişimi fark eden tek kişi oluyor. Marka, gençlerle beraber bu değişim için çalışacağının mesajını da bu sayede vermiş oluyor.

EDEKA’nın Noel kampanyası yayınlandıktan sonra iki gün içerisinde 2,5 milyondan fazla izlendi. Müşterileriyle birlikte daha sürdürülebilir bir gelecek için çalıştıklarını vurgulayan süpermarket zinciri kampanyasıyla birlikte bu noktada aldığı sorumlulukları ve girişimleri reklam filmiyle birlikte kampanya sayfasında paylaşıyor. Animasyon film, ayarlar bölümünden İngilizce alt yazı seçeneğiyle izlenebiliyor.

Künye

Müşteri: EDEKA
Ajans: Jung Von Matt Hamburg
İdari Yaratıcı Yönetmen: Jens Pfau, Anna Lichnog
Metin Yazarı: Simon Schaffhöfer
Sanat Yönetmeni: Anna Cringle
Ajans Yapımcısı: Niantong Tang
Prodüksiyon Şirketi: ANORAK Film
Yönetmen: Christopher Riggert
İdari Yapımcı: Christiane Dressler
VFX: The Mill
Animasyon: Ellie Thwaites & Larisa Covaciu
Ses: Supreme Music, ballad.co

Görsel: YouTube, EDEKA