Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşitme Engelliler İçin Ayrıntılı Alt Yazılı Özel Eternals Gösterimi

İşitme Engelliler İçin Ayrıntılı Alt Yazılı Özel Eternals Gösterimi

Disney Türkiye, işitme engelli bir süper kahramanın da yer aldığı Eternals için Dem Derneği ile birlikte işitme engellilere özel ayrıntılı alt yazıların olduğu gösterim düzenledi.

Eternals filmi ile birlikte Marvel Sinematik Evreni’ne (MCU) birçok yeni kahraman dahil oldu. Sahip olduğu kozmik gücü hıza çeviren ve bu evrenin en hızlı canlılarından biri olan Makkari, Eternals karaterlerinden biri. Makkari bu özel yeteneğinin yanı sıra MCU’nun ilk işitme engelli kahramanı.

Bu süper kahramandan ilham alan Disney Türkiye ve yaratıcı ajansı ÜBER, işitme engelli bireyler için özel gösterim gerçekleştirdi. Dem Derneği ve Cinemaximum’un katkılarıyla 19-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen gösterimlerde işitme engellilere özel olarak ayrıntılı alt yazılar hazırlandı.

Özel gösterim için başlık ve metin olarak sadece işaret dili alfabesi kullanılan afiş hazırlandı

Ayrıntılı alt yazının sağır ve işitme engelli bireyler için gerekliliğine dikkat çeken Dem Derneği #koşaradımaltyazıya etiketiyle konu hakkında farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Sağırlar ve işitme engelliler için acıma duygusundan uzak ve istihdamı destekleyen diyalog alanları yaratmayı hedefleyen sivil toplum kuruluşu yeni ve kapsayıcı çözümler üretmek için faaliyet gösteriyor.

Farkındalık yaratmak amacıyla özel gösterim için bir de özel afiş hazırlandı. Bu afişte başlık ve metinler işaret dili alfabesiyle yazıldı. Sessiz alfabenin tipografik kullanımı için ise elle çizilen özel bir font hazırlandı.

Çeşitlilik ve kapsayıcılığı şirketin önemli önceliklerinden biri olduğunu vurgulayan The Walt Disney Company Türkiye, İsrail ve Yunanistan Stüdyo ve Entegre Pazarlama Direktörü Armağan Milli İnkaya, gösterimin sonraki adımlar için güzel bir başlangıç olduğunu söyledi.

Projenin özel gösterimi ve açık hava kampanyası için hazırlanan işler kayda alınarak özel bir tanıtım videosu hazırlandı. Hazırlanan film Walt Disney Studios Türkiye’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Künye

Müşteri: Disney Türkiye
Müşteri Yetkilisi: Armağan Milli, Ayça Vardarlı, Zeynep Yurtbaşı, Mehmet Çatal, Dilara Kurtoğlu
Ajans: ÜBER
Yaratıcı Grup: Hande Arslan, Büşra Çarıkçı, Dilan Doğan, Levent Altay, Karya Erdem
Müşteri İlişkileri: Elif Adalı Erten, Onur Erturul
Medya Planlama Ajansı: Publicis Media

Görsel: ÜBER