Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Meme Kanserini Anımsatan Sabun

Meme Kanserini Anımsatan Sabun

Warriors in Pink, hazırladığı özel sabunla kadınlara meme kanseri muayenesini farklı bir şekilde hatırlatıyor.

Ford sponsorluğundaki Warriors in Pink kuruluşu, meme kanseriyle savaşmak ve bu konuda farkındalık yaratmak için çalışıyor. Bu doğrultuda Zubi Advertising ile beraber ortaya çıkardıkları “Remind Me Soap” hem kuruluşa fon yaratıyor, hem de kendi kendine muayenenin önemini hatırlatıyor.

Remind Me Soap, adından da anlaşılacağı üzere bir sabun. Eczacı ve sabun üreticisi Leyna Masters ile yapılan işbirliği sonucunda ortaya çıkmış. Yulaf, balmumu ve farklı yağlar kullanılarak tamamen doğal malzemelerle üretilmiş. Etsy üzerinden neredeyse sembolik denebilecek bir rakama satışa çıkarılan ve Los Angeles ve Miami’deki spor salonlarında dağıtılan bu sabunun görünümü sıradan beyaz sabunlardan farksız.

Ancak, sabunun içinde kullanıldıkça ortaya çıkan kalıcı sabundan yapılmış, pembe kabartılar var. Sabun azaldıkça üzerinde kabartılar ve pürüzler belirmeye başlıyor. Bunlar, tıpkı duş sırasında bir kadının kendi kendine yapabilebileceği meme muayenesinde fark edebileceği sertliklere benziyor, hani fark edildiğinde mutlaka doktora gösterilmesi gereken ve erken teşhisin çok büyük önem taşıdığı “o” sertliklere.

Warriors in Pink amacını, kadınlara işe yarayan bir anımsatıcı sunmak olarak özetliyor. Bu anımsatıcının hatırlatmayı yaptığı anda (duş sırasında) kadının kendi kendine mem kontrolü yapabilmesi ve ayrıca bir zaman ayırmasını gerektirmemesi sabunun işlevselliğinin göstergesi.

Görsel: Zubi Advertising