Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
DJ Teknikleriyle Kendi Kendine Meme Muayenesi

DJ Teknikleriyle Kendi Kendine Meme Muayenesi

Pink Ribbon Belçika, Uluslararası Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda genç kadınlara "Mix for Boobs" kampanyasıyla seslenerek kendi kendilerine meme muayenesi yapmaları için çağrıda bulundu.

“Meme” hala bir tabu. Meme görüntüsü sosyal medyada sansürlendiği gibi sözcük olarak bile pek çok insanın kullanmaya kaçındığı bir şey. Hala kamusal alanda bebek emzirme konusu tartışılıyor ve meme kanseri farkındalık kampanyaları dahi bu sansüre takılıyor. Öte yandan bu tabular ve sansürler, yaratıcılığı tetiklemek konusunda oldukça etkili oldu. Örneğin meme kanseri farkındalık kampanyalarına baktığımızda, gerçek meme görüntüsü kullanmadan kendi kendine meme muayenesinin anlatıldığı pek çok nefis kampanyaya rastlıyoruz. Pink Ribbon Belçika’nın Mix for Boobs adlı yeni kampanyası da bu türden eğlenceli bir farkındalık çalışması.

Mix for Boobs, özelikle 40 yaşın altındaki kadınların dikkatini çekmeyi hedefliyor

Pink Ribbon Belçika, meme kanserinin yalnızca orta yaşlı kadınları etkilediğine dair yaygın bir yanlış bilginin altını çiziyor. Bu yaygın yanlış bilgi yüzünden genç kadınlar genellikle meme muayenesine gerek duymuyorlar. Oysa teşhis konuşan hastaların yaklaşık %5’ini genç kadınlar oluşturuyor. Bu küçük bir yüzde gibi görünebilir. Oysa insan yaşamı söz konusu olduğunda 1 kişinin dahi büyük öneme sahip olduğunu, hiç kimsenin bu yanlış bilginin kurbanı olmaması gerektiğini söylemeye gerek yok.

Bu durumu değiştirmek isteyen Pink Ribbon Belçika, Uluslararası Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda (1-31 Ekim) DJ’lerin miksleme sürecinde uyguladığı eğlenceli teknikleri benimseyerek 40 yaşın altındaki kadınlara seslenmiş. DJ’lerin miksleme için vinil diskler üzerinde yaptığı el hareketleriyle kişisel meme muayeneleri için gerekli el hareketleri arasında paralellik kurulmuş ve ortaya oldukça yaratıcı bir kampanya çıkmış.

Sosyal iletişim ajansı Ogilvy Social.Lab ve NRJ Belgium radyo istasyonu iş birliğiyle yaratılan Mix For Boobs kampanyası, kendi kendini kontrol etmek için dört benzersiz teknik sunuyor: Rewind, Spin Forward, Baby Scratch ve Spindle Pinch.

Bu el hareketleri; göğüs çevresinde yapılan spiral hareketleri, meme ucundan uzaktaki bölgelerde yapılan kontrol hareketlerini, şişlikleri kontrol etmek için meme üzerinde dikey olarak yapılan hareketleri ve memeden sızıntı olup olmadığını anlamak için meme ucunu sıkmayı içeriyor.

Pink Ribbon Belçika’nın tıp uzmanlarının danışmanlığında, kadınların meme kontrollerinin ritmine ayak uydurmak için dinleyebilecekleri, iki farklı cilt tonunda, göğüs şeklinde vinil albümler de tasarlanmış. Albümdeki şarkıların sözleri de kendi kendine muayene için talimatlar içeriyor.

Kampanya filminin genişletilmiş versiyonu:

mix for boobs mix for boobs

mix for boobs

Görsel: YouTube, Ogilvy Social.Lab