Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sert ve Rekabetçi Ruhuyla Sokak Basketbolunun Belgeseli

Sert ve Rekabetçi Ruhuyla Sokak Basketbolunun Belgeseli

Yönetmenliğini Tunç Topçuoğlu’nun üstlendiği sokak basketbolunun tutku dolu ve mücadeleci ruhuna odaklanan “Bir Sokak Basketbol Belgeseli: Saha Senin”, Red Bull TV'de yayınlandı.

Sokak kültürünü ve basketbolu harmanlayan organizasyon Red Bull Half Court 3×3 Basketbol Turnuvası, “Saha Senin” çağrısına kulak veren basketbol severlerin kıyasıya mücadele ettiği bir organizasyon. 3 ana ve 1 yedek oyuncudan oluşan takımların yer aldığı organizasyonda 10 dakika içinde en çok sayıya ulaşan ya da 21 sayıya ilk ulaşan takım kazanan taraf oluyor.

Sert ve rekabetçi mücadele sokak basketboluna zevk katıyor

Sokak basketbolunun spontaneliği, kurallarının daha gevşek olması oyunun da daha sert ve rekabetçi olmasına neden oluyor. Kuralsızlığın ve mevkisizliğin getirdiği bu özgürlük göze hoş gelen hareketlerin ve atışların daha fazla olmasının, heyecanın hep en üst seviyede kalmasının önünü açıyor.

saha senin

“Bir Sokak Basketbolu Belgeseli: Saha Senin” belgeseli bu kıyasıya mücadelenin iç yüzünü gösterirken, organizasyonun kendisini ve turnuvanın Türkiye ayağında yer alan oyuncuların bazılarının hikayesini izleme fırsatı sunuyor. Belgesel, 15-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Red Bull Half Court Dünya Finali yaklaşırken sokak basketbolunun rekabetçi ruhuna yakından bakıyor. Sokak basketbolunu saha basketbolundan ayıran unsuraları, mücadelenin getirdiği heyecanı ve bu oyunun kahramanlarını yakın mercek altına alıyor.

Red Bull Half Court 2021’de şampiyonluk için mücadele eden sokak basketbolcularının hikayesi

Red Bull Media House üretimi belgeselin prodüksiyon sürecini X Film üstlenirken filmin yönetmen koltuğunda ise Bigumigu’yla da çeşitli iş birlikleri gerçekleştiren ve aynı zamanda Yeni Yaratıcılar serimize de konuk olan Tunç Topçuoğlu yer alıyor.

Ülkemizi Red Bull Half Court Dünya Finali’nde temsil edecek Alsancak Premium üyelerine ve diğer takımlardan bazı oyunculara odaklanan belgeselde, sokak basketbolunun ne anlama geldiği, oyunculara neler hissettirdiği ve bu kültürün nasıl beslendiği anlatılıyor. Oyuncuların gündelik hayatından kesitlere de yer veren film oyuncuların kendileriyle ve yakınlarıyla ufak röportajlar içeriyor. Belgeselin çekimleri 4 farklı şehirde, 16 günde gerçekleştiriliyor.

Red Bull Half Court aynı zamanda yetenekli tasarımcılara da hünerlerini gösterme fırsatı sunuyor. Graffiti sanatçısı Mr. Hure Bursa’da Hüdavendigar Kent Parkı’nda yer alan basket sahasını, Graffiti Sanatçısı Esk Reyn Ankara Anıttepe Parkı’ndaki sahayı, Mural Sanatçısı Max On Duty Beşiktaş Abbasağa Parkı’ndaki basketbol sahasını, tasarımcı Dilara Uçar ise 10 Temmuz’da İzmir Bostanlı’daki basketbol sahasında oynanan Red Bull Half Court Türkiye Finali’nin sahasını kendilerine özgü çizgi ve renkleriyle yeniden tasarladı. Belgeselde bu sahaları da detaylı olarak görmek mümkün oluyor. Belgeselin tamamını bu bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

saha senin

saha senin

Görsel: Red Bull 1, 2, 3