Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokakları Basketbol Sahasına Dönüştürmeye Yardımcı AR Aracı

Sokakları Basketbol Sahasına Dönüştürmeye Yardımcı AR Aracı

Reebok'un "Court of Greatness" isimli internet sitesi tabanlı artırılmış gerçeklik aracı istenilen alanı standart bir basketbol sahasına dönüştürmeye yardımcı oluyor.

Kimi zaman bir çöp tenekesi kapağı potaya, bir elektrik direği ise basketbol potası direğine dönüşebilir. Oyun oynamaya hevesli her çocuk ve genç için boş alanlar birer sahadır. Rekabeti sürdüren ve oynamak için alternatif yolların kapılarını sürekli zorlayan sporculardan ilham alan Reebok da yakın çevresinde basketbol sahası olmayan herkesin standart bir sahaya erişmesini sağlayacak bir artırılmış gerçeklik aracı sunuyor.

Akıllı telefon kamerası aracılığıyla basketbol sahasının sınırlarını belirlenebiliyor

Reebok’un yeni Court of Greatness aracı kullanıcıların basit birkaç hamle ile standart ölçülerde bir basketbol sahası yaratmasına yardımcı oluyor. İnternet sitesi tabanlı araç sayesinde kullanıcılar herhangi bir uygulama indirmeden ve sadece telefonlarının kameralarını kullanarak standart bir basketbol sahasındaki ölçülerini artırılmış gerçeklik sayesinde uygulamak istediği bölgede görebiliyor. Serbest atış ve üç sayı çizgilerinin yerlerinin yanı sıra yaklaşık 3 metre uzunluğundaki basketbol potasının konumlandırılması çizgilere göre otomatik olarak belirleniyor. Bant ya da tebeşir kullanarak sahanın sınırlarını oluşturabiliyor.

İlk örnek kurulum ise New York Sunshine kolektif yaratıcı ekibinin ürünleri ileri dönüştürerek hazırlamış olduğu bir basketbol sahası. Sanat ve moda kolektifi, Brooklyn’de yer alan sahada endüstriyel malzemeleri dönüştürerek herkesin kullanımına açık bir saha yarattı. Benzer tasarımlar New York’un yanı sıra Los Angeles, Philadelphia ve Atlanta’da yapılacak.

AR aracı ve kısa filmle kentlerdeki saha eksikliğine vurgu

Reebok ABD pazarlama başkanı Inga Stenta, kentlerdeki saha eksikliğine dikkat çekerek genç sporcular için alternatifler üretmeye çalıştıklarını ve onları motive etmek istediklerini söylüyor.

Girişim Reebok’un piyasaya sürdüğü Question Mid Iverson 4 spor ayakkabısının lansmanıyla aynı döneme denk geliyor. Ayakkabı, Allen Iverson da dahil olduğu ABD Erkek Basketbol Takımı’nın Atina 2004 Yaz Olimpiyatları’ndaki formasından ilham alıyor.

Reebok; Question Mid Iverson 4, artırılmış gerçeklik aracı ve bu araç kullanarak yapılan bir saha dışında basketbol kültürünün gençler üzerindeki etkisini anlatan bir de kısa film yayınladı. Kerby Jean-Raymon tarafından yönetilen “CrateMaster” adlı kısa film kentsel bölgelerdeki erişilebilirlik sorunlarının çocukları nasıl yaratıcı olmaya ittiğini işliyor.

Görsel: Reebok