Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’dan Müşterilerine Yeniden Kullanım Kılavuzları

IKEA’dan Müşterilerine Yeniden Kullanım Kılavuzları

IKEA Kanada "Repurposeful Instructions" adlı kampanyasında, IKEA tutkunlarına atıl durumdaki ürünlere yeni bir hayat vermenin ipuçlarını aktarıyor.

IKEA, montaj kılavuzları ve katalogları üzerinden nefis kampanyalar üretiyor. Gündeme gönderme yapan ve mizah anlayışı olan pek çok örnekle karşılaştık son günlerde. Uzaylılar için hazırladıkları montaj kılavuzları ve Ronaldo’nun Coca-Cola olayının üzerine hazırladıkları CRISTIANO su şişesi bu örneklerdendi. Öte yandan marka, bu kılavuz ve katalog estetiği üzerinden çevre duyarlılığına da sıkça vurgu yapıyor. IKEA kataloglarına ikinci bir hayat veren Hack-alogue, ürünlerin ömrünü uzatan sökme kılavuzları ve artıklarla yapılan yemek tariflerinden oluşan IKEA ScrapsBook bu türden işlerdendi. Şimdi de Repurposeful Instructions adlı yeniden kullanım talimatları var karşımızda.

Repurposeful Instructions

IKEA: “Günlük yaşamdaki küçük, sürdürülebilir eylemlerin gücüne inanıyoruz.”

Kampanyada “ürünleri çöpe atmak yerine yeniden değerlendir” felsefesiyle yola çıkan IKEA Kanada, 12 farklı yeniden kullanım fikri kurgulamış. Bu yolla müşterilerine ilham vermeyi hedefliyor. Videonun açılış kısmında da tüketiciyi, hayal gücünü kullanıp daha fazlasını yapmaya davet ediyor.

Repurposeful Instructions

Ücretsiz olarak indirilebilen Repurposeful Instructions; başlangıç, orta ve ileri düzey kitapçıklar olmak üzere farklı seviyelere uygun şekilde yaratılmış. Böylece her şeyi çöpe atmaya alışkın deneyimsiz bir tüketicinin de olaya yavaş yavaş ısınmasını sağlıyor. Örneğin bir IVAR dolabı şaşırtıcı derecede kullanışlı bir arı kovanına dönüşebiliyor. İkonik FRAKTA alışveriş çantaları ise FRAKTA asma bahçeye dönüşerek yeni bir işlev kazanıyor.

IKEA Kanada Pazarlama İletişimi Uzmanı Ami Warrington, “İnsanların günlük yaşamlarında gerçekleştirebilecekleri küçük, sürdürülebilir eylemlerin gücüne gerçekten inanıyoruz” diyor. “IKEA, 2030 yılına kadar tamamen döngüsel bir işletme haline gelmeyi hedefliyor. Bunun yanında müşterilerimizin ve iş arkadaşlarımızın, kolay ve ilham verici yollarla daha sürdürülebilir bir şekilde yaşamaları için Repurposeful Instructions gibi pek çok küçük değişiklikler yapmalarına yardımcı etmek için kararlıyız.”

Repurposeful Instructions

Repurposeful Instructions

Görsel: IKEA