Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ronaldo’nun Coca-Cola Hamlesinin Ardından IKEA’dan CRISTIANO Şişesi

Ronaldo’nun Coca-Cola Hamlesinin Ardından IKEA’dan CRISTIANO Şişesi

Cristiano Ronaldo'nun olay yaratan Coca-Cola şişeleri yerine su şişesi koyma hareketinin ardından IKEA Kanada, CRISTIANO ismini verdiği su şişesini paylaştı.

Ronaldo geçtiğimiz hafta Coca-Cola hamlesiyle tüm dünyayı sağladı. Tabii en çok da hisselerinde devasa bir düşüş yaşayan Coca-Cola’yı sarstı. Basın toplantısında Coca-Cola şişelerini masadan kaldırıp “su için” diyen yıldız futbolcu bu hareketiyle hem takdir edildi hem de geçmişte (2006) Coca-Cola reklamlarında oynadığı için ikiyüzlülükle suçlandı. Ne olursa olsun insanlar ve fikirleri değişebilir bence. Burada önemli olan Ronaldo’nun reklam-pazarlama ve iş dünyasında yarattığı değişim rüzgarı. Pandemi sonrasında sağlığına ve sürdürülebilirliğe ekstra özen gösteren bir topluma hızla geçiş yapıyoruz. Böyle bir dünyada sağlıksız ürünlere ve samimiyetsiz reklamlara karşı ciddi bir direniş olacağa benziyor. Ağzına sürmediği bir ürünün reklamında oynayan yıldızlar da hoş karşılanmayacak belli ki. Tüm bu olanlara yönelik en zekice – ve belki muzipçe – yaklaşımlardan biri ise IKEA Kanada’dan geldi.

Artık su içmek Coca-Cola içmekten daha havalı, plastik şişede olmamak kaydıyla…

IKEA genel olarak gerçek zamanlı pazarlama yaklaşımıyla her daim sevenlerini hayran bırakan bir marka. CRISTIANO ismini verdiği su şişesini sosyal medyada paylaşarak takipçilerini gülümseten bu defa IKEA Kanada oldu. Ne de olsa Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo, bir şekilde su içme fikrini Coca-Cola içmekten çok daha daha havalı hale getirdi. Ayrıca bu yeniden kullanılabilir cam şişe, markanın küresel sürdürülebilirlik hedefleriyle de uyumlu.

IKEA’nın bu şişesinin asıl adı KORKEN. Elbette meyve suyu, süt ve benzeri içecekler için de kullanılıyor. Öte yandan kampanya dolayısıyla CRISTIANO adıyla ve sadece bir su şişesi olarak öne çıkarılıyor. Paylaşım metni de Ronaldo’nın basın toplantısındaki sözlerine gönderme yapıyor: “Su iç, sürdürülebilir bir şekilde”. Burada da hoş bir detay var aslında. Çünkü basın toplantısında Ronaldo’nun Coca-Cola yerine koyduğu su şişeleri plastik.

Görsel: Instagram