Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Warhol’un İkonik Coca-Cola Şişesi İle Tanışan Klasik Sanat Eserleri

Warhol’un İkonik Coca-Cola Şişesi İle Tanışan Klasik Sanat Eserleri

Coca-Cola'nın küresel marka platformu Real Magic için hazırladığı son reklam filmi Masterpiece'de, klasik sanat eserleri Andy Warhol'un ikonik Coca-Cola şişesini ele geçiriyor.

2021 yılında yeni küresel marka platformu Real Magic‘i duyuran Coca-Cola, platform için hazırlanan son reklam filmini yayınladı. Blitzworks imzalı “Masterpiece” adlı reklam filminde Coca-Cola, Andy Warhol’un ünlü Large Coca-Cola eserini klasik başyapıtlar arasında bir yolculuğa çıkarıyor.

Çağdaş sanatta pop art akımının öncüsü Andy Warhol’u, bu konuma getiren eserlerden biri elbette serigrafi tekniğiyle çoğalttığı ikonik yeşil Coca-Cola şişeleriydi. 1960’larda başlayan ve on yıllara yayılan Warhol ile Coca-Cola ilişkisi, ortaya Coca-Cola şişesinin başrolde olduğu birden fazla eser çıkardı. Siyah beyaz olan Large Coca-Cola eseri de bunlardan biri.

Warhol’a saygı duruşu niteliğindeki Real Magic’in son reklam filmi, klasik sanat eserleriyle çevrili bir müzede oturan genç bir sanatçının ilham arayışıyla açılıyor. Warhol’un Cola şişesinin klasik eserler tarafından ele geçirilmesiyle devam eden filmde, elden ele gezen Coca-Cola şişesi ile birlikte JMW Turner’ın “The Shipwreck”, Munch’un “The Scream”, Van Gogh’un “Bedroom in Arles” ve Vermeer’in “İnci Küpeli Kız” eserlerini görüyoruz. İnci Küpeli Kız’ın açtığı Coca-Cola şişesinin sesi, genç sanatçıya ilham verirken video “Real Magic” mottosuyla sona eriyor.

İki dakikalık reklam filminin yanı sıra filmde görülen eserlerle ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler için Munch, Van Gogh, Vermeer, JMW Turner’ın yanı sıra dünyanın dört bir yanından çağdaş sanatçıların çalışmalarını içeren bir de çevrimiçi galeri oluşturuldu. Kampanya ayrıca bu ay Latin Amerika önümüzdeki ay Asya olmak üzere dünyanın çeşitli noktalarında 3D reklam panolarıyla tanıtılacak.

Görseller: Youtube