Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola’dan Dijital Sanatçılar İçin Yapay Zekâ Platformu

Coca-Cola’dan Dijital Sanatçılar İçin Yapay Zekâ Platformu

Open AI iş birliğiyle kendi yapay zekâ platformunu geliştiren Coca-Cola, "Create Real Magic” adlı yeni kampanyasında dijital içerik üreticileri yapay zekâ destekli tasarımlar üretmeye davet ediyor.

2021 yılında küresel marka platformu Real Magic‘i tanıtan ve o günden bu yana pazarlama faaliyetlerini bu platform etrafında yürüten Coca-Cola, “Create Real Magic” adlı yeni kampanyasında dijital içerik üreticileri markanın kendi yapay zekâ platformunu kullanarak yeni dijital kreatifler yaratmaya davet ediyor. Coca-Cola’nın “Create Real Magic” adındaki yapay zekâ platformu, Open AI ve Bain & Company ortaklığıyla Coca-Cola için özel olarak geliştirildi. Yapay zekâ destekli sanat üretmek için DALL-E 2 ve ChatGPT‘nin en son sürümlerinden (GPT-4) yararlanan platform, metne dayalı görüntüler oluşturuyor. Danışmanlık şirketi Bain & Company, geçtiğimiz ay OpenAI, ChatGPT ve DALL-E 2 aracılığıyla pazarlama ve reklamcılık faaliyetlerinde yaratıcılığı artırmanın yeni yollarını keşfetmek amacıyla Coca-Cola ile bir anlaşma imzaladığını açıklamıştı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Coca-Cola (@cocacola)’in paylaştığı bir gönderi

Create Real Magic projesi kapsamında aralarında ABD ve Avustralya’nın bulunduğu 17 ülkeden dijital içerik üreticilere, oluşturulan bir web sitesi üzerinden yapay zekâ desteğiyle Coca-Cola ile ilgili kendi orijinal kreatiflerini oluşturmaları için çağrıda bulunuldu. Kişiler kendi özgün tasarımlarını oluştururken web sitesinden erişim sağladıkları Coca-Cola’nın ikonik şişe tasarımları, Spencerian logo fontu ile diğer marka unsurlarından ve yapay zekâ desteğiyle Coca-Cola’nın reklam arşivlerindeki görsellerden yararlanabilecekler.

İlk etapta seçilen bir Coca-Cola görüntüsünün ardından yapay zekâya iletilecek talimatlarla katılımcılar kendi orijinal tasarımlarını oluşturabilecekler. Şirket, üretilen tasarımların kullanım hakkının tamamen görselleri üreten kişilere ait olacağını belirtiyor. Marka tarihi boyunca sanatçılarla iş birliği yapan ve Andy Warhol gibi isimlerin eserlerinde kendisine yer bulan Coca-Cola, 17 ülkeyi kapsayan bu dijital sanat çağrısını aynı zamanda düzenlediği bir yarışma ve sunduğu eğitim fırsatıyla destekliyor. 17 ülke arasında Türkiye’nin bulunmadığını aşağıdaki görsel ile belirtmiş olalım.

Şirket, Create Real Magic yapay zekâ platformu kullanılarak üretilen görsel tasarımların aralarından en iyilerinin seçilerek New York’taki Time Square ve Londra’daki Piccadilly Circus’taki Coke’un dijital reklam panolarında sergileneceğini duyurdu. Bunun yanı sıra platform üzerinden kendi görsellerini oluşturan ve bunları Coca-Cola’ya gönderen katılımcılar arasından seçilecek 30 yaratıcı isim, markanın global tasarım ve kreatif ekiplerinin ev sahipliği yaptığı Real Magic Creative Academy’deki bir atölye çalışmasına davet edilecek.

Coca-Cola’nın yapay zekâ platformu, www.createrealmagic.com adresinde 31 Mart tarihine kadar yaratıcıların ziyaretine açık olacak. Coca-Cola ayrıca projenin tanıtımı için Open AI araçlarını kullanan dijital içerik üreticiler Emma Sofija, Ean Hwa Huag, Chris Branch ve Paul Parsons ile iş birliği yaptı. Hem yapay zekâ platformunun hem de sanatçı iş birliklerinin tanıtıldığı videoları aşağıda izleyebilir ve Create Real Magic yapay zekâ platformu tarafından üretilen örnek görsellere göz atabilirsiniz.

Görseller: Instagram, Youtube, Coca-Cola Company