Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Müşterilerini Mağazadaki Boş Alanı Dekore Etmeye Davet Etti

IKEA Müşterilerini Mağazadaki Boş Alanı Dekore Etmeye Davet Etti

IKEA Toronto, "Empty Showroom" isimli bir yarışma düzenleyerek müşterilerini yapay zekâlı uygulama Kreativ üzerinden hayallerindeki iç mekanı yaratmaya davet etti.

IKEA’nın Toronto şehir merkezindeki mağazasında dolaşan müşteriler, ilginç bir showroom’la karşılaştı. Normalde en yeni mobilya seçenekleriyle ve dekorasyon parçalarıyla dolu olan bu alanlardan biri bomboştu.

Mağazadaki bu sıra dışı durum, yaratıcı ajans Rethink imzasını taşıyan Empty Showroom adlı kampanyanın bir parçasıydı. Bu kampanya ile müşteriler markanın Kreativ isimli yapay zekalı mobil uygulamasını kullanarak kendi hayallerindeki odaları/iç mekanları inşa etmeye davet ediliyordu.

“Hayallerinizdeki iç mekanı yaratın”

Yarışmayı kazananlara, hayallerindeki bu mekanı gerçek hayatta yeniden yaratabilmeleri için 2.500 dolar değerindeki IKEA hediye kartı vadedildi. #IKEAKreativContestToronto etiketiyle Instagram’da payşlaşılması istenen her tasarımda İsveçli firmanın en az beş ürününün kullanılması gerekiyordu. Yarışma 4 Eylül’e kadar devam etti.

@blogto

Wondering why IKEA’s latest showroom is empty? It’s to promote their AI-powered design tool called Kreativ in the IKEA app. When entering their contest make sure your design uses at least 5 IKEA products, Instagram profile is public, you’re an IKEA Family member, and don’t forget to hashtag and tag @IKEACanada #IKEAKreativContestToronto IKEAInspo. Winner will be chosen by random draw and contacted through Instagram by Sept 8. Visit http://IKEA.ca/EmptyShowroom for full details. 🛋️ #Toronto #Ikea #Empty #Showroom #Design #Furniture #FYP #ForYouPage #Ontario

♬ original sound – blogTO

IKEA Kreativ, alışveriş yapanların herhangi bir yaşam alanını dijital olarak özelleştirmesine olanak tanıyan bir uygulama. Uzamsal bilgi işlem, makine öğrenimi ve 3B karma gerçeklik teknolojilerini bir arada kullanan uygulama; mükemmel odanın gerçekte nasıl görüneceğini görselleştiriyor.

IKEA Kanada pazarlama müdürü Jonelle Ricketts, showroom’ların alışveriş deneyiminin ayrılmaz bir parçası olduğu göz önüne alındığında, boş bir oda görmenin müşterileri şaşırtıp durduracağını ve onlara sahip oldukları sonsuz olanakları keşfetmeleri için ilham vereceğini vurguluyor.

Katılımcıların dekorasyonlarından örnekler:

Kanada’da birbirinden ilginç IKEA kampanyaları düzenleniyor. Geçmişte yapılan yeniden kullanım kılavuzları, CRISTIANO Şişesi, ve yaşayan kataloglar gibi işlere de göz atabilirsiniz.

Görsel: IKEA