Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’nın Toronto’daki “Yaşayan” Katalogları

IKEA’nın Toronto’daki “Yaşayan” Katalogları

IKEA Toronto şehir merkezinde açtığı yeni mağazasını, gerçek evlerin pencerelerini canlı IKEA kataloglarına dönüştürerek duyuruyor.

Söz konusu reklam ise her yer ve her şey bir mecraya dönüşebilir. Hatta içinde gerçek insanların yaşadığı, gerçek evler bile! IKEA Kanada, Toronto şehir merkezinde açmakta olduğu ilk mağazasını tam bu bu “gerçeklik” duygusuna vurgu yaparak duyurmayı tercih ediyor.

Katalog görünümdeki pencereler yakından bakanları şaşırtıyor

Toronto’nun kalbinde bulunan Yonge ve Gerrard Caddesi’nin kesişiminde açılan yeni IKEA mağazası’nın lansmanı için “Made For Downtown Living” (Şehir Yaşamı İçin Üretildi) sloganı ile yola çıkan yaratıcı ajans Rethink, Toronto’nun merkezinde bulunan bazı müstakil evleri ve zemin kat daireleri yaşayan kataloglara dönüştürmek için yola çıkıyor. Bu fikirle birlikte seçilen evlerin pencerelerini vitrin gibi konumlandıran ekip, IKEA’nın o gözümüzün son derece alışkın olduğu ikonik katalog görünümünü -elbette aynı font ve dizgi ile- oluşturduğu pencere vitrinlere entegre ediyor. Böylece sokakta yürürken evlere bakan hedef kitlenin dikkati önce pencerelerdeki klasik katalog görünümü ile çekiliyor, sonra da kataloglara daha yakından bakmak isteyenler hoş bir sürpriz olan “Window Shopping” (Pencereden Alışveriş) konsepti ile karşılaşıyorlar. Bu yaratıcı ve “gerçek” vitrinlerin kiminde evden çalışan birini çalışma odasında toplantı yaparken, kiminde ise evinin salonunda dizi seyreden bir aileyi görmek mümkün olabiliyor. Ayrıca Toronto’nun merkezinde bulunan müstakil evlerden birisi, görsel deneyimle yetinmek istemeyenler için aktif bir showroom olarak da ziyaret edilebiliyor.

Kampanyada kullanılan evlerin farklı bölgelerdeki farklı yaşam tarzlarını yansıtması gerektiğine inanan IKEA ve Rethink, Toronto şehir merkezindeki evleri bulma aşamasında profesyonel emlak danışmanlarından yardım almış. 

Künye:

Kampanya ismi: “Window Shopping”
Reklamveren: Ikea Canada
Ajans: Rethink
CCO: Aaron Starkman
Yaratıcı Ekip Lideri: Joel Holtby
Yaratıcı Yönetmen: Zachary Bautista
Ortak Yaratıcı Direktör: Geoff Baille
Reklam Yazarı: Geoff Baille
Sanat Yönetmeni: Zachary Bautista
CSO: Sean McDonald
Strateji Direktörü: Shereen Ladha
Müşteri İlişkileri Direktörü: Megan Christopher
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Erica Francis, Chaityadeep Singh Mainee
Yapımcı: Terri Winter
Yapım Şirketi: Undivided Creative Inc.
Yönetmen: Jeremy Thompson
Görüntü Yönetmeni: Jeremy Thompson
2. Yapımcı: Christa Lindsay
Stüdyo Sanatçıları: Brad Kumar, Todd Bennett, Justin Chan, Stephanie Sherwood, Nabil
Editör: Tyler Erdelac
Color / VFX: Hardave Grewal, Dan Mccarthy
Müzik & Ses: Vapor Music
Müzik Direktörü: Ted Rosnick
Ses Yapımcısı: Kailee Nowosad
Oyuncu Seçimi: Groundglass Casting, Faces and Places Talent Agency

 

Görsel: Muse by Clio