Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’dan Gezici Uyku Kozaları

IKEA’dan Gezici Uyku Kozaları

IKEA, şekerleme yapmak isteyen Parisliler için konforlu uyku kozaları taşıyan bir elektrikli bisiklet filosu kurdu.

IKEA Fransa, gün içinde şekerleme yapmayı seven Parislilere 13:30-18:30 saatleri arasında hizmet verecek tam donanımlı uyku kapsülleri hazırladı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kampanya süresince kapsüller 8 adet elektrikli bisiklet filosu tarafından taşındı. IKEA’nın amacı, insanlara bu kapsüllerde uykunun – ve özellikle kısa uykunun – verdiği iyi ve sağlıklı hissetme durumunu deneyimletmekti. Bu nedenle Parislileri, bu IKEA kozalarının rahatlığını test etmeye davet etti.

Uyku hizmeti ayağınıza geldi!

Gün içinde yapılan şekerlemelerin sağlık açısından faydaları yıllardır sağlık otoritelerince dile getiriliyor. Ayrıca bu kısa uykuların insana kendini ne kadar yenilenmiş hissettirdiğini zaten kendi deneyimlerimizle de görebiliyoruz. Evde çalışanlar için uygulaması kolay ancak hala ofise gitmek durumunda olanlar için pek çok ülkede uyku dostu çalışma alanları sunulmuyor. Fransa da bu ülkelerden biri. IKEA Fransa bu nedenle, gezici siesta kozasını yaratmış.

Farklı sertlikte yataklar, yazlık örtüler, yorganlar, ergonomik yastıklar ve akustik çözümler sunan şirket; uyku servisiyle uykuya dair tüm ihtiyaçlara uygun ürünler sunduğunu vurgulamış oldu. Daha önce de kaplumbağa-tavşan masalına getirdiği çağdaş yorum ve gece kulübünde verilen uyku partisi gibi kampanyalarıyla uyku ürünlerine dikkat çeken yaratıcı işler gerçekleştirmişti.

IKEA konforunu temsil eden mobilyalarla donatılmış kapsüller, bir hafta boyunca (30 Ağustos – 3 Eylül), Paris’te hizmet verdi. Parisliler, kentin diledikleri noktasına koza siparişi verebildiler.

Kozada uyumak isteyen kullanıcıların belli şartları yerine getirmeleri istendi. Bu şartlar; Instagramda ve Twitter’da IKEA Fransa’dan bahseden ve #lasiesteIKEA etiketini içeren bir hikaye veya tweet paylaşmaları idi. Siparişlerin onaylanmasının ardından bisikletliler, sipariş verene ulaşarak 30’ar dakikalık sürüşle onlara uyku keyfi sundu.

Görsel: IKEA