Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Çevre Dostu Cüzdan Tasarladı

IKEA Çevre Dostu Cüzdan Tasarladı

IKEA, Londra'nın Greenwich semtindeki sürdürülebilir mağazasını tanıtmak için çevre dostu çalışmalarına devam ediyor.

Sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm projeleri pek çok büyük şirketin pazarlama stratejileri arasında bulunuyor. Şehir içi ulaşımlarda çevre kirliliğini azaltmayı hedefleyen adidas, Berlin metrosunda serbest geçiş sağlayan ayakkabılarıyla dikkat çekmişti. Çevre dostu çalışmalarıyla IKEA da mağazalarını sürdürülebilir hale getirmeye devam ediyor.  IKEA, daha önceleri, mağazalarında sadece enerji tasarrufu yapan ampulleri satmaya başlamış ve sürdürülebilirlik hakkında bir reklam filmi hazırlamıştı. Şimdi de sürdürülebilirlik konusunda en gelişmiş mağazası olduğunu iddia ettiği, Greenwich şubesinin tanıtımını yapıyor. Yağmur sularını geri dönüştürme özelliği ile bina içinde kullanılan su ihtiyacının yarısı karşılanmış oluyor. Dolaşım alanlarında doğal ışıklandırma kullanan şirket, LED ışıklarla aydınlatmaya destek veriyor. Binanın çatısı da kendisi gibi sürdürülebilir özelliklere sahip. 12 bin metrekarelik kısmında güneş panelleri bulunan çatının 4 bin metrekarelik kısmı ise yeşil çatı olarak tasarlanmış.

Reklam kampanyalarında sürdürülebilirlik çalışması

IKEa, geçtiğimiz Şubat ayında, Thames Nehri’ndeki çöpleri temizlemek için 2 tekne hazırladı. IKEA’nın en popüler banyo oyuncağı olan Småkryps adlı ürününün büyük boyutlu hali tek seferde nehirden 20 kilograma kadar artık toplayabiliyor. Tekneler Londra’nın güneyinde faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Mother London ajansı ile çalışmalarını sürdüren IKEA’nın yeni projesi dönüştürülebilir cüzdanlar. İkonik mavi sarı renkli “Frakta” modeli çantalarından ve şişme oyun kalelerinin kumaşından hazırlanıyor. Cüzdanın seyehat kartı olarak kullanılma özelliği de bulunuyor. Hazırlanan cüzdanlar şehir içi ulaşımda kullanılan London Oyster Card ile birlikte veriliyor. Seyahat kartlarının içinde 5 pound yüklü bulunuyor. IKEA, hazırlanan cüzdanlarının 1200’ünü bölgedeki yerel sakinlere ücretsiz olarak dağıttı. Bu çalışma ile IKEA, sürdürülebilirlik konusunda dikkat çekici adım atıyor. Toplu taşıma kullanarak, müşterilerin mağazalarını ziyaret etmesini hedefliyor.

Künye

Müşteri: IKEA UK
Ajans: Mother London

Görsel: Mother London