Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lia: Suda Yok Olan Hamilelik Testi

Lia: Suda Yok Olan Hamilelik Testi

Doğal liflerden yapılan ve bakterilerle ayrışabilen hamilelik testi Lia, hali hazırda pazarda bulunan geleneksel ve çevre dostu olmayan ürünlere günümüzden bir yaklaşım getiriyor.

Sürdürülebilirlik dünyanın geleceği için mühim bir konu. Hayatımıza bu gezegende devam edeceksek onu anlamayı onunla birlikte yaşamayı da öğrenmemiz gerekiyor. Bu kadar atık üretmemeliyiz. Geri dönüştürülebilir ya da doğada çözünen ürünler kullanmamız gerekiyor. Birçok alanda da bu konseptte ürünler tasarlanıyor ve geliştiriliyor. Freitag ve %100İstanbul gibi markalar tır brandalarını ve eski reklam panolarını ileri dönüşüm yapıyorlar. Plastik kirliliğiyle mücadelede yardımcı olacak bazı araçlar geliştiren Precious Plastic, plastik geri dönüşümünü tüm dünyada artırmayı hedefliyor. Hatta 2017’deki gezegenimize duyarlı ve bizim de paylaştığımız tasarımları derlediğimiz bir haberimiz dahi var. Amerikalı bir girişim da Lia adında bakterilerle ayrışabilen, suya atılabilir hamilelik testini geliştirdi.

Eski Plastik Tasarımlara Sürdürülebilir Bir Güncelleme

Lia‘nın yaratıcı ekibinin tamamı kadınlardan oluşuyor. Ekibin amacı hali hazırda hamilelik testi piyasasında bulunan plastik yöntemlere daha çevre dostu yaklaşımla alternatif yaratmak. Modernize edilen tasarım, tuvalet kağıtlarında kullanılan doğal bitki liflerinden yapılıyor. Aynı lifleri dokunmamış şekilde alan ekip, test kitini 6 tane tuvalet kağıdına denk ağırlıkta dokuyup üretiyor.  Tuvalet kağıdından farklı olarak Lia, parçalanmadan önce test sonuçlarının görüntüleneceği kadar da dayanıklı. Lia’nın kurucu ortaklarından ve CEO’su olan Bethany Edwards, gebelik testlerinde kullanılan elektriğin eski bir yöntem olduğunu düşünüyor. Gelişen tasarımlarla çevre için iyi ürünler üretilebileceğini savunuyor.

Doğal hamilelik testi Lia, geleneksel hamilelik testleriyle aynı şekilde kullanılıyor. İki çizgi yine pozitif sonucu, tek çizgi ise negatif sonucu temsil ediyor. Lia’nın test performansı ise piyasaki hamilelik testleriyle aynı oranda. Kurucu ortaklarından olan Anna Couturier Simpson, piyasadaki hamilelik testlerinin Philadelphia’dan Uzay İstasyonuna 7 kez gidip gelmeyi sağlayacak kadar plastik atığı ürettiğini söylüyor.

Lia, piyasadaki hamilelik testlerine çevre dostu bir alternatif. Umuyoruz gelecekte çevre dostu ürünlerin kullanımı artacak ve bu kadar plastik atığımız olmayacak.

Görsel: Lia