Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’nın Yeni İlanında Sonuç Pozitifse Beşikte İndirim Var

IKEA’nın Yeni İlanında Sonuç Pozitifse Beşikte İndirim Var

IKEA'nın hem reklam hem de bir hamilelik testi olan yeni basılı ilanında test pozitif ise Sundvik model beşikteki indirim IKEA'nın bebek hediyesi!

IKEA, “Where Life Happens” kampanyasıyla aile yaşamının reklamlarda kullanımı tercih edilmeyen yönlerine değiniyor. Bizlere bu kampanya içerisinde boşanma, ergenlik, bekar çalışan anne gibi konuları anlatıyor. Markanın İsveçli reklam ajansı Åkestam Holst kampanyayı gerçekten farklı açılardan ele alıyor. Empati kuran, hayatın içinden anlarla bezeli bir iletişime kurmayı amaçlayan ajans, bunun için anlayışlı banner dahi yaptı. Farklı ailelerin mücadelelerini aktaran ajans, şimdi de aile kurmayı planlayan ya da ailesini büyütmeyi planlayan tüketicilerine hamile olup olmadıklarını haber vererek onlarla birlikte bir sonraki adıma geçiyor.

İlk Hamilelik Hediyesi IKEA’dan!

Basılı ilan olan reklamda IKEA’nın Sundvik marka beşiğini görüyoruz. İlanın üstündeki metin ise gayet açıklayıcı: “Bu ilanla test yaparsanız hayatınız değişebilir”. İlandaki küçük işaretli bölge aynı zamanda bir hamilelik testi. Eğer ilanla test yaparsanız ve hamileyseniz, Sundvik beşiğin indirimli fiyatı ortaya çıkıyor. Çok zekice ve eğlenceli!

IKEA ve Åkestam Holst ilanı tasarlarken Mercene Labs isimli medikal bir teknoloji şirketiyle birlikte çalıştı. Basılı ilan, tipik gebelik testi şeritlerinde kullanılan teknolojinin geliştirilmiş bir sürümünü kullanıyor. Mercene Labs bu reklam için birçok araştırma yapmış ve bu reklam onlara da kendi içlerinde bir meydan okuma olmuş. Medikal şirket, buradan edindikleri bilgileri kendi geliştirecekleri ürünlerde de kullanmayı planlıyor.

Åkestam Holst ilanı İsveç’teki en çok okunan kadın dergilerinden olan Amelia‘da yayınladı. Böylece kadınlara ulaşımını da hızlandırdı. Tabii dergiyi okuyan kadınlardan hali hazırda “hamile miyim acaba?” diye düşenen ve bir ilanla test yapan oldu mu henüz bilmiyoruz.

Yıllardır birçok basılı ilan görmüşüzdür. Kokladığımız, renk değiştiren gibi ilanlar kozmetikte, yemekte, araba ilanlarında karşımıza çıkıyor. Ama bir reklamın hamilelik testi olarak olarak kullanılması reklamın yaratıcı yaklaşımlarla ne derece yararlı olabileceğini de gösterebiliyor.

Künye:
Reklamveren: Ikea Sweden
Ajans: Åkestam Holst/NoA
Teknoloji: Mercene Labs

Görsel: Adweek, Vimeo