Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geri Dönüşüm Tesisi Ayağınıza Geldi

Geri Dönüşüm Tesisi Ayağınıza Geldi

Plastik kirliliğiyle mücadelede yardımcı olacak bazı araçlar geliştiren Precious Plastic, plastik geri dönüşümünü tüm dünyada artırmayı hedefliyor.

Grown Structures gibi projelerle mantarlardan sıkıştırıp plastik gibi sağlam materyaller üretebilecek teknolojimiz var ama ayrıca hala dünyanın da önceki atıklarının toplanmasına ihtiyacı var. 8 milyar insan olarak çok tüketiyoruz. Ne yazık ki tükettiğimiz kadar üretmiyor ya da atıklarımızı özen gösterip ayırmıyoruz. Bu yüzden birçok geri dönüştürülebilir materyal kullanılamaz hale geliyor.

Geride atık bırakmayı seçmeyin, geri dönüştürün

Precious Plastic de plastik kirliliğine karşı bir çözüm üretmek için yüzlerce insanın katıldığı, 2013’te başlatılan küresel bir topluluk. Burada bilgi, araçlar ve teknikler çevrimiçi olarak ücretsiz bir şekilde paylaşılıyor. Oluşum kendini ücretsiz bırakarak herkesin plastik kirliliğine karşı bilinçlenmesini ve katılmasını amaçlıyor. Nasıl yapılacağını adım adım anlattıkları videolar ve teknik çizimler de var.

Plastik kirliliğiyle mücadelede yardımcı olacak bazı araçlar geliştiren Precious Plastic, plastik geri dönüşümünü tüm dünyada artırmayı hedefliyor. Daha öncesinde “Versiyon 1 ve 2″de geri dönüşüm atıklarıyla mücadele eden Precious Plastic, 2017 boyunca Versiyon 3’ü dünyaya sunmak için çalışacağını söylüyor. Bu yeni sürümde 5 ana başlık ele alınıyor. Mevcut makinelerden en iyi şekilde yararlanma, daha fazla kişinin çalışmasına yardımcı olma, plastik malzemeyi değerli bir materyal olarak gösterme ve bunu bir iş haline getirme engellerini azaltma. Ayrıca projeye tam zamanlı olarak konsantre olabilmek için, Precious Plastic’i finansal açıdan sürdürülebilir kılmayı da amaçlıyorlar. Bu yüzden ürettiklerinizi satabildiğiniz dükkan ve e-dükkanlar var.

Herkese açık bir iş planıyla çalışan Precious Plastic ekibi, bu sene daha da büyümeyi ve insanları bu konuda daha da bilinçlendirmeyi istiyorlar. Haritadan kendinizi ve bölgenizi işaretleyip, başlangıç paketiyle siz de kolayca geri dönüşüm ekibinin bir parçası  oluyorsunuz.

Ekibe katılmak istiyorsanız hem internet sitesinden hem de Facebook sayfasından ulaşabiliyorsunuz.

Görsel: Precious Plastic