Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
4 Çiftin Ayrılmadan Önceki 24 Saati

4 Çiftin Ayrılmadan Önceki 24 Saati

U2'nın yeni albümü için Tatia Pilieva tarafından çekilen video birbirini seven 4 çiftin zorunlu bir ayrılıktan önce beraber geçirdikleri son günü anlatıyor.

2014 yılının en çok konuşulan viral işlerinden biri yönetmen Tatia Pilieva’nın giyim markası Wren için çektiği “First Kiss” olabilir. Birbirini tanımayan iki insanın ilk defa öpüşmelerini ekrana getiren film (ya da sosyal deney) internette paylaşım rekorları kırmış, parodileri ve Türk versiyonu yapılmıştı. Aynı yönetmen şimdi de U2’nun yeni albümüne eşlik eden bir videoda, 4 çiftin zorunlu bir vedadan önceki günlerini anlatıyor.

Plieva’nın filmi; 1 Aralık’ta çıkacak U2 albümü “Songs of Experience”‘daki “You’re the Best Thing About Me” parçası için çekilmiş. Şarkının resmi müzik videosu değil, o ayrı bir video ama Pilieva’nın filmi, şarkıya olarak eşlik eden görsel bir destek. Şarkının sözlerindeki severken gitmek zorunda olmak duygusunu veren , ayrılık ve aşk üzerine bir film.

4 buçuk dakikalık film, fonda şarkının duyulduğu kısa bir belgeseli andırıyor. Filmde 4 çift görüyoruz. Kavuşma tarihi belli olmayan bir ayrılığın 24 saat öncesindeler, ertesi gün biri gidecek. Çiftler, birbirlerinden çok farklı kültür ve hikayelere sahip.Çiftlerin durumları da birbirine benzemiyor, hayatları ve ayrılık nedenleri de.

Yeni evli asker çift Ciara ve Alicia, Ciara’nın başka bir yere tayini çıkması nedeniyle ayrılmak zorunda kalıyor. 14 yaşından beri beraber olan, liseli aşıklar India ve Matthew farklı şehirlerde üniversitelere gidiyorlar. Bir Yunan adasındaki Suriyeli mülteci çift Maha ve Abed’in ayrılığı, Abed’in Atina’ya çalışmaya gitmesi yüzünden… Meksikalı çiftimiz Natalia ve Gonzalo ise Natalia’nın iş için Paris’e gitmesi nedeniyle vedalaşmak zorunda.

Pilieva, filmde vurgulamak istediğinin bu insanların veda ediyor da olsalar birbirilerine duydukları güçlü aşk olduğunu söylüyor. Pilieva, bir ayrılık filmi yapmak istememiş, dünyaya olumlu bir şey sunmak istediğini belirtiyor. O nedenle film, hüzünlü olsa da aşkla dolu. Dolayısıyla buruk bir film ama üzücü anların yanı sıra mutluluk da var. Ve bu, birbirinden farklı, kimi daha acıklı, kimi daha naif tüm hikayeleri ortak payda olan aşkta buluşturuyor. Hikayeler ayrı olsa da göz yaşları da kahkahalar da sarılmalar da benzer.

Farklı tarih ve lokasyonlarda çekilen filmde oynayanların hiçbiri oyuncu değil ve görünen her şey doğaçlama gelişiyor. Yani gördüklerimiz gerçekten bu çiftlerin ayrılık öncesi beraber geçirdikleri son günler…

Künye:
Sanatçı: U2 / Island Records
Şarkı: You’re The Best Thing About Me
Yönetmen: Tatia Pilieva
Yapımcı: Kate Sharp
Yapım Şirketi: Pulse Films
Görüntü Yönetmeni: Andre Lascaris
Yönetici Yapımcı: Casey Engelhardt, Thomas Benski
Kurgu: Garret Price
Renklendirme: Matt Osborne
Post Prodüksiyon: The Mill
Ses Miksaj: Damian Wagner
Yönetici Yapımcı:Anne Greene

Görsel: YouTube