Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şarkı Söyleyen Balığın Retro Macerası

Şarkı Söyleyen Balığın Retro Macerası

Yönetmen Joel Plosz tarafından The Number Thirteen parçası için hazırlanan müzik videosu 8-bit grafiklerle retro hava estiriyor.

8-bit grafikler ve çizimlerle yaratıcı işlerde estetik hamleyi yapmak her zaman mümkün ve modası geçmeyen bir yaklaşım. ABD’li sanatçı Adam Lister tarafından ünlü sanat eserlerine ve popüler kültür ikonlarına yapılan 8-bit sulu boya yorumu, 8-bit grafiklerlerin hakim olduğu NES oyunu temalı Stranger Things kısa filmi veyahut retro video oyununa dönüşen bir yılbaşı klasiği Home Alone bu tarzın hakim olduğu haberlerimize örnek gösterilebilir. Louis Prince takma adını kullanan sanatçı Jake McMullen tarafından yayınlanan The Number Thirteen parçasının müzik videosunda da retro esintiler bulunuyor.

Müziğin ritmine eşlik eden parlak grafikler

Louis Prince’in ilk albümü olan Thirteen ağırlıklı olarak elektronik atmosfere sahip 13 parçadan oluşuyor. 2020’nin 13 Mart’ında çıkan albümde yer alan The Number Thirteen parçası da albümün geri kalanına uygun bir hava içeriyor. Louis Prince, görsel sanatını müzikle birleştirmeyi seviyor ve albümünde bu hedefi ön planda tutuyor.

number thirteen

Aynı zamanda bir animasyon sanatçısı ve illüstratör olan yönetmen Joel Plosz tarafından ortaya çıkarılan müzik vidoesu vintage havayı sonuna kadar estiriyor. Parlak ve 8-bit grafikler, parçanın ritmine eşlik eden kaotik ortam ve bir o kadar zıt atmosfere sahip tatlı hayvanlar yer alıyor. Sanatçı parçasını çılgınlığın, hüznün ve umudun arasında bir katarsis arayışı olarak tanımlarken müzik vidosu da bu zıtlığı, boşalmayı ve arınmayı grafiklerle ve hikaye örgüsüyle yansıtıyor. İki bölüme ayrılmış gibi düşünebileceğimiz şarkının 3 dakikasından sonra  evrenler arası bir yolculuk başlıyor. Yönetmenin diğer işlerine göz atmak isterseniz Instagram hesabına göz atabilirsiniz

Görsel: YouTube