Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ünlü Film Karakterleri, Oyun Hamuru ve Retro Fütürizmle Renklenen Müzik Videosu

Ünlü Film Karakterleri, Oyun Hamuru ve Retro Fütürizmle Renklenen Müzik Videosu

Gunship, çıkış albümünün ilk videosu Tech Noir'da 1980'lerin tüm değerlerini tek potada eritiyor.

1980’ler teknolojinin yeni filizlendiği, sinema dünyasının bilim kurguyla dirsek teması kurduğu altın yıllar bir nesil için çok kıymetli. Bu dönemin yapımları ve kırmızı ile mavinin hakim olduğu renk paletiyle retro fütürizmin yaşaması için elverişli koşullar sağlanıyor. Kickstarter’da fonlanan Kung Fury’nin tanıtımı için Kara Şimşek’in başrolü David Hasselhoff kamera karşısına geçerek bir müzik videosu hazırlamıştı.

Londra merkezli synthwave grubu Gunship, çıkış albümlerini ve ilk müzik videoları Tech Noir’ı yayınladı. John Carpenter’ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda da Lee Hardcastle oturuyor.

Film, oyun hamurundan kurgulanmış bir evrende geçiyor ve en havalı açılışlardan biri olan erkek karakter ve motosikletini kadraja alarak başlıyor. Esas kızı kurtarmak için yola çıkan esas oğlan bu yolda kötü adamları dize getiriyor ve günün sonunda kahramanlığını da ispatlıyor. Bu klişe sınırlarındaki hikayeki her şey oyun hamurundan yapılmış. Esas oğlanın özel yeteneği ise göğsüne taktığı VHS kasetlerin kahramanlarına dönüşebilmesi. Bir anda Robocop, Hellraiser, Jason, Freddy, He-Man gibi o dönemin ünlü kahramanlarıyla karşılaşıyoruz.

Birbirinden alakasız görünen absürd faktörleri basit bir çerçeveyle birleştirerek hem eğlenceli hem de yaratıcı bir hal almış Gunship’in Tech Noir müzik videosu.

Görsel; Vimeo