Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Size Süt Veren İneklere Uzaktan Masaj

Size Süt Veren İneklere Uzaktan Masaj

Bio Suisse organik sütü için yapılan promosyonda, markete gelenler bir düğme aracılığıyla 50 km uzakta bir çiftlikte bulunan ineklere masaj hediye etti.

Süpermarketlerdeki deneme standlarında hep aynı şey vardır. Bir stant, bir hostes, karton bardak ve bir yudum veya bir lokma, tadımlık ürün. İnsanlara ürün denetmenin yaratıcı yolları da var elbette. Örneğin, İsviçreli organik çiftçiler kooperatfi Bio Suisse‘in organik sütünü tanıtmak için gerçekleştirdiği aktivasyon gibi.

Reklam ajansı Thjnk tarafından yaratılan aktivasyonda sütü denemek isteyenlerin önce ineğin hoşuna gidecek bir şey yapması gerekiyor: İnek masajı. Bunu da nasıl mı yapıyorlar? Zürih’teki bir markete bir buton ve 50 km mesafedeki çiftlikte bekleyen Bio Suisse ineklerini gösteren bir kamera yerleştiriliyor. Biri gelip butona bastığında, oto yıkama fırçalarını andıran fırçalar devreye giriyor ve inekler oraya gidip başını, sırtını hatur hutur kaşıtarak masaj yaptırıyor.  Düğmeye basan da gerçek zamanlı olarak, uzaktan da olsa masaj hediye ettiği ineği seyredebiliyor. Bu da özellikle çocukların çok hoşuna gidiyor tabii.

Videoda göreceğiniz gibi inekler hayatlarından gayet mutlu görünüyorlar. İnekleri mutlu edenlere de otomattan hediye Bio Suisse süt geliyor. Çünkü promosyonun mesajı bu: “İneği mutlu et ki, karşılığında o da seni mutlu etsin.” Komik bir fikir ama inekler mutlu, insanlar mutlu, daha ne olsun?

Künye:
Reklamveren: Bio Suisse
Reklam Ajansı: Thjnk
Kurucu, Yaratıcı Yönetmen: Alexander Jaggy
Kurucu, Genel Müdür: Andrea Bison
Yaratıcı Yönetmen: Pablo Schencke
Sanat Yönetmeni: Cornelia Hess
Proje Yöneticisi: Mirjam Birrer, Angela Cristofari
Planlama Yönetmeni: Isabelle Akermann
Halkla İlişkiler Danışmanı: Katrin Schmitter

Görsel: YouTube