Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dev Sanat Eserlerine Dönüşen Basketbol Sahaları

Dev Sanat Eserlerine Dönüşen Basketbol Sahaları

Daniel Peterson'ın başlattığı Project Backboard ile ABD'deki basketbol sahaları yenilenerek birer sanat eserine dönüşüyor.

Basketbol sahalarını sanat eserlerine dönüştüren Backboard Projesi 2014’te Daniel Peterson’ın öncülüğünde başlamış. Üniversite yıllarında basketbol oyuncusu olan ve şu anda basketbol takımı Memphis Grizzlies’ın bir çalışanı olan Peterson, çevredeki sahaların ihmal edilmiş halini fark etmiş. Böylece çatlakları doldurmak ya da çizgileri yeniden çizmek gibi küçük düzenlemelerle sahaları elden geçirmeye başlamış. Bu basit görünen adım, Paris’te Pigalle Duperré‘de ve İtalya’da Carlo Carra Parkı‘nda olduğu gibi eşsiz sahaların ortaya çıkmasını sağlayacak sihirli bir girişim olmuş.

Peterson, sahaları iyileştirmeye başladıktan sonra bu konuya olan ilgisi yaşadığı bölgenin sınırlarını aşarak çevre mahallelere de taşmaya ve buralarda da heyecan yaratmaya başlamış. Yerel sanatçı Anthony Lee’nin yakınlardaki bir sahayı yeniden tasarladığını öğrendikten sonra ise sanatçıyla iş birliği yapmış ve ona üzerinde çalıştığı sahanın gri zeminini parlak pembe ve mavi renklere boyamakta yardım etmiş. Bu iş birliği Backboard Projesi’nin -backboard, basketbol potalarının arkasındaki tahta anlamına geliyor- başlangıcı olmuş. Bundan sonra Peterson yerel sanatçılarla iş birliği yaparak sahaları yenilemeye devam etmiş. Peterson, yerel sanatçılarla çalışmayı ise özellikle tercih ediyor çünkü onların yaşadıkları bölge ve bölge halkı ile bağları olduğuna inanıyor. Böylece ortaya çıkacak sanatsal işlerin de daha anlamlı olacağını düşünüyor.

Memphis’de birkaç basketbol sahasını yeniledikten sonra proje, St. Louis ve Los Angeles’a yönelmiş. Hatta wonderwalls.be’nin paylaşımına bakılırsa etkisi Belçika’ya kadar ulaşmış. Project Blackboard kapsamından yenilenen sahaları, projenin Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

#Repost @wonderwalls.be ・・・ ⛹?⛹?⛹? DONE!!!!!!! ⛹?⛹?⛹? ? droneshot by Steven De Ridder

A post shared by Project Backboard (@project_backboard) on

#Repost @junsue ・・・ Ball is art! ??

A post shared by Project Backboard (@project_backboard) on

Görsel: Instagram