Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birbirleriyle Mücadele Eden Tuhaf Hayvanların Gerçeküstü Hikayesi

Birbirleriyle Mücadele Eden Tuhaf Hayvanların Gerçeküstü Hikayesi

Felix Colgrave, Avustralya’ya özgü hayvanların ve bitkilerin yaratıklaştığı THROAT NOTES isimli animasyon filminde kovalama ve mücadele hakkında bir hikaye sunuyor.

Felix Colgrave, Avustralyalı bir yönetmen, animasyon sanatçısı ve film yapımcısı. YouTuba’da 1,39 milyon takipçisi bulunan yönetmen daha önceleri Double King ve The Elephant’s Garden isimli iki kısa animasyon film ve Fever the Ghost grubunun SOURCE isimli parçasına yaptığı müzik videosu ile biliniyor.

Felix Colgrave’in rüya gibi evrenine yolculuk

Felix, hayal dünyasının ve yaratıcılığının kapılarını aralayan son kısa animasyonu THROAT NOTES ile geri dönüyor. Gerçeküstü tarzı ve tuhaf animasyon karakterleriyle bilinen yönetmen son kısa filminde de Tazmanya’nın saklı bahçelerinde yer alan canlıları animasyon yaratıklara dönüştürüyor. Filmi hem yönetiyor hem animasyonlarını hazırlıyor hem de müziklerini hazırlayıp düzenliyor. Kısacası filminin başından sonuna kadar Felix Colgrave’in imzası bulunuyor. Bu da sanatçının yaratım dünyasıyla ilgili birçok ipucunu görmemize imkan tanıyor. Özellikle yönetmenin önceki animasyonlarını bilenler için THROAT NOTES’un ilk bakışta Felix Colgrave’in yaratım sürecinden ortaya çıktığını tahmin edecektir. Sürükleyici ve dehşet verici görüntülerin ardından sevecen ve yumuşak sahnelere geçiş yönetmenin daha önceki işlerinde de tercih ettiği bir yöntem.

felix colgrave felix colgrave

Animasyon karakterler Avustralya’daki canlılardan esinlenilmiş

Hikayenin kovalama ve yakalama şeklinde içerisinde ilerleyen ana temasına hareketli ses efektleri ve müzikler eşlik ediyor. Film için aynı bölgeyi paylaşamayan canlıların birbirleriyle her zaman bir mücadele içinde olduğu ve savaşa hazır bir şekilde beklediği çıkarımı yapılabilir.

THROAT NOTES animasyon filminde yer alan karakterler her ne kadar gerçekdışı yaratıklar gibi gözüküyor olsa dahi yönetmen, Avustralya’nın ekolojisine oldukça hakim gibi gözüküyor. Reddit’ten bir kullanıcı kısa filmde yer alan yaratıkların aslında hangi canlılar olabileceğiyle ilgili bir liste paylaşıyor.

Felix Colgrave, 2008 yılında açtığı YouTube kanalında henüz 15 yaşındayken animasyonlar yüklemeye başlamış. 2017 yılında paylaşmış olduğu Double King filmi şu ana kadar 48 milyondan fazla görüntülenmiş. Colgrave, animasyonları için ağırlıklı olarak After Effects kullanıyor.

Görsel: YouTube