Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıkıntıyı Dışa Vurmanın Dayanılmaz Hafifliği: Pandiculation

Sıkıntıyı Dışa Vurmanın Dayanılmaz Hafifliği: Pandiculation

Pandiculation, kurumsal iş toplantılarının sıkıcılığını tatmış her bünyenin gülümseyerek izleyeceği bir "esnesem mi esnemesem mi? filmi.

Hayat bazen insanın dayanma sınırlarını zorlayabiliyor. Sabrımızın tükendiği anlarda ise ya içimizde ya da dışımızda patlamalar yaşayıp durumu aşmaya çalışıyoruz. Kısa animasyon Enough, bu bardağın taşması durumunu ele alan unutulmaz işlerden biriydi. Öte yandan çalışma şartları ve teknoloji geliştikçe sınırları zorlayan başka etkenler de ortaya çıktı. Örneğin verimlilikle ters orantılı uzun toplantılar ve en az onlar kadar bitmek bilmeyen videolu görüşmeler pek çok insanın şikayet ettiği şeyler haline geldi. Hatta bu görüşmelere özel yorgan-giysiler bile tasarlandığına şahit olduk. Şimdi yine iş hayatının katlanması güç anlardan birine odaklanan Pandiculation adlı animasyon var karşımızda.

İş toplantısında esnemek ya da esnememek…

3 dakika süren Pandiculation, baştan sona gülümseyerek ve hatta kahkaha atarak izleyeceğiniz şahane bir kısa animasyon. Ucu bucağı olmayan kurumsal şirket toplantılarını ve konferans görüşmelerini deneyimlemiş olan herkes, bu filmde ele alınan gerinme ve esneme arzusuna aşinadır. Bu arada bir parantez açayım; animasyonun adı olan “Pandiculation” sözcüğü de “genellikle esneme eşliğinde yapılan gerinme hareketi” anlamına geliyor. Hikayeye geri dönelim; toplantıda gerinme ve esneme hissi gelir ama ve halden anlamayacak takım elbiseli yönetimin yüzüne karşı bu hareketi yapmaktan çekindiğiniz için bunu içinize atarsınız. Esneme hissi, içinizden çıkmaya çalışan bir yaratık gibi sürekli sizi sıkıştırmaya devam eder. Etrafınıza bakarsınız ekibin geri kalanı Matrix’e kendini o kadar kaptırmıştır veya o kadar hırslı insanlardır ki sizden başka sıkılan olmadığını düşündürtürler. O nedenle esnediğinizde göze batmanız kaçınılmazdır. İşte bu zorlu anlar ve daha fazlası Jakob Fløtre Eiring ve Konrad Hjemli’nin imzasını taşıyan bu bol mizahlı filmde harika bir şekilde işlenmiş.

Jakob Fløtre Eiring’in çalışmalarını buradan, Konrad Hjemli’ninkileri ise buradan takip edebilirsiniz.

Görsel: YouTube