Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Videolu Görüşmeler için Yorgan Rahatlığında Giysiler

Videolu Görüşmeler için Yorgan Rahatlığında Giysiler

Santa Kupča'nın Stuck-at-Home Masquerade koleksiyonu, görüntülü görüşmeler için tasarlanmış üç farklı yorgan-giysiden oluşuyor.

Santa Kupča, Tasarım Akademisi Eindhoven’da mezuniyet projesi olarak hazırladığı Stuck-at-Home Masquerade koleksiyonunda karantinalı dünyanın “farklı sıradanlıklarını” ele almış. Tasarımları; Hesitant to RSVP, Dolce Far Niente ve Public Library şeklinde isimlendirmiş.

“Covid-19 ve karantina, mezuniyet projemi çok etkiledi. Ekranlarda ve Zoom’da konuşmak günlük yaşamımın bir parçası haline geldi ve bu da kafamı karıştırdı. Arada bir yerdeymişim gibi hissettim. Ne tamamen evdeydim ne de tamamen sohbetin içinde.” şeklinde açıklıyor tasarımcı bu süreci.

Görüntülü görüşmelerin tabularını kıran samimi kostümler: Stuck-at-Home Masquerade

“Başkalarıyla konuşurken ekrana nasıl baktığımı ve arka planımın ve çevremdeki ışıkların yeterince iyi görünüp görünmediğini görmek istediğim için sürekli dikkatim dağılıyordu. Birdenbire etrafımdaki her şeyi düzenlemeye/sahnelemeye çalıştığımı hissettim, bu da Stuck-at-Home Masquerade’in başlangıç ​​noktasıydı.”

Giysilerin temel misyonu görüntülü görüşmeler sırasında kullanıcıyı sıcak tutmak ve rahat ettirmek. Her biri tasarımcı için “evi sembolize eden şeyin en samimi halini” yansıtıyor. “Karantina sırasında her gün sıradan görünebilir, ama ya onu daha da kutsallaştırabilirsek? Evde kapana kısılmış hissetmek yerine, kalenizin kraliçesi / kralı olarak kutlama yapabilirsiniz” diyor Letonyalı tasarımcı.

“İnsanlar ekranın arkasındakilerin dekor parçasına dönüştüğü teşhirci bir maskeli baloda yaşıyor. Bu noktada Stuck-at-Home Masquerade’in gerçek bir moda koleksiyonundan çok bir moda şiiri, bir moda günlüğü olduğunu düşünüyorum.”

Stuck-at-Home Masquerade koleksiyonundaki parçalar, tasarımcının karantina sırasında evinin çevresinde bulduğu eski eşyalardan yapılmış. Bu malzemeler arasında eski yorganlar ve doldurulmuş artık polyester kumaşlar başı çekiyor.

Santa Kupča’nın çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca karantinada rahat çalışmak için yapılmış diğer tuhaf, esprili ve zekice kurgulanmış çalışmalara da (örneğin: yatarak çalışma mobilyaları) buradan göz atabilirsiniz.

Stuck-at-Home Masquerade Stuck-at-Home Masquerade

Görsel: Instagram