Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seslerin Dünyasında Sıra Dışı Bir Yolculuk: Sounds Good

Seslerin Dünyasında Sıra Dışı Bir Yolculuk: Sounds Good

Sander Joon tarafından yazılan ve yönetilen Sounds Good izleyiciyi mantarların sesini kaydeden bir boom operatörünün dünyasında yolculuğa çıkarıyor.

Seslerin dünyasından esinlenen yarı deneysel kısa bir animasyon olan Sounds Good izleyiciyi ritimlerin ve tınıların dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor. Estonyalı ödüllü animatör Sander Joon (Velodrool) tarafından yazılan ve yönetilen filmde bir boom operatörünün tuhaf hikayesi işleniyor. Soyut hikaye anlatımının gerçeküstü senaryo ile birleşiminden ortaya çıkan kısa film ara ara oldukça absürtleşen eğlenceli bir 10 dakika sunuyor.

Bir boom operatörünün macerası

Sounds Good, sesin kendisi hakkında bir film olsa da kaygı bozukluğu ile mücadele eden renkli bir oyun gibi. Filmdeki küf ve mantarlar ses efektleri için ana kaynak oluyor ve tüm hikayeyi birbirine bağlıyor. Bu minimaslist tuhaf yolculuğun merkezindeki boom operatörüne sıkıntıdan şekillere giren çağdaş sanat küratörleri eşlik ediyor.

İzleyici, film ilerledikçe hızlanan temponun içinde kayboluyor. Müzikle beraber gerilim de artıyor.  Filmdeki performansların tüm bileşenleri iç içe geçiyor. Süregelen rekabet ve yarış atmosferi animasyonun tamamında hissediliyor.

Sander Joon, Sounds Good ile bir filmdeki ses tasarım sürecini başından sonuna kadar yaşıyor

Sander Joon, Sounds Good animasyonunun ses kullanımına olan ilgisini yansıttığın belirtiyor. Önceki filmlerinde ses üzerinde çalışmak onun için göz korkutucu olurken Sounds Good ile birlikte bir filmin ses tasarımın sürecinin başından sonuna kadar ilgileniyor. Joon bu sayede durağan bir görüntüye ses ekleyerek ne kadar farklı hikayeler anlatılabileceğini keşfettiğini söylüyor.

Sounds Good, 40’tan fazla festivalde gösterilirken Kaboom Animation Festival, Stuttgart International Festival of Animated Film gibi festivallerden toplamda sekiz ödülle döndü. Sander Joon, bir sonraki filmi Rehvivargad ile ralli dünyasının gerçeküstü dünyasına bir yolculuk yapacak.

Künye

Yazar: Sander Joon
Ek Animasyonlar: Dag Ove Solaas, Katarina Skott, Leore Klyszejko
Ses Tasarım: Sander Joon
Ses Düzenleme: Matis Rei |
Süpervizör: Priit Pärn, Olga Pärn |
Prodüksiyon: Estonian Academy of Arts, The Animation Workshop (Open Workshop), BOP! Animation

Görsel: Vimeo