Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Farklı Dünyalarda Gerçeküstü Yolculuklar: Puparia

Farklı Dünyalarda Gerçeküstü Yolculuklar: Puparia

Animasyon sanatçısı Shingo Tamagawa tarafından yayınlanan Puparia isimli bağımsız kısa film rüya gibi bir yolculuğa çıkarıyor.

Puparia kısa animasyon filmi tek kişinin ortaya koymuş olduğu bir film projesi. Japon animasyon sanatçısı ve film yapımcısı Shingo Tamagawa tarafından yaratılan animasyon gerçekçi bakış açısını anime dünyasının çizimleriyle harmanlıyor. Shingo Tamagawa, filmde tüm yeteneklerini ortaya koyarken akıcı hikaye ve büyüleyici sahneler dikkat çekiyor.

Puparia filminin her sahnesi bir tablo gibi

Tamagawa, yaklaşık üç dakikalık kısa filminde farklı evrenleri aralayan renkli hikayesini izleyiciyle paylaşıyor. Olağan görünümün dışındaki animasyon karakterleri daha gerçekçi dış görünüşe sahip karakterlerle bir araya geliyor. Kısa film, Mamoru Oshii tarafından yönetilen 1985 yapımı Angel’s Egg filmine ve Ayumu Watanabe tarafından yönetilen, fantastik ögelerin bulunduğu 2019 yapımı Japon animasyon filmi Children of the Sea’ye hem tarz hem de yaklaşım olarak benziyor. Dokusu, renk seçimi, tarzı ve yaklaşımıyla Japon sanatçı Yoshitaka Amano’nun eserlerindeki duyguyu da Puparia’da hissetmek mümkün.

puparia

Etkileyici animasyonlarda canlı renkler ve karakterlerin gözleri ön plana çıkıyor. Anime karakterlerinde büyük, gerçeküstü ve parlak gözler ara ara seyirciye bakış atıyor. Filmde diyalog bulunmuyor. Zihin yolculuğu tadında ilerleyen hikayeye Steve Reich’in  MALLET QUARTET:1 FAST bestesi eşlik ediyor.

Sanatçı, Puparia filmini tamamen bireysel çabaları sonucunda ortaya koyuyor. Daha önceleri Mobile Suit Gundam Thunderbolt ve Valvrave the Liberator gibi serilerde çalışan Shingo Tamagawa, bu bağımsız yapımı üzerinde oldukça vakit harcamış. Her sahnenin bir tabloyu andırdığı film müzikle birlikte farklı bir noktaya taşınıyor. Puparia, New Chitose Airport International Animation Festival 2020’den ödülle döndü. Tamagawa, su sıralar, sanatçıların daha iyi desteklenmesini ve adil ücret almasını sağlamak amacıyla gerçekleşen New Anime Making System Project 2020’ye katılmaya hazırlanıyor.

Görsel: Vimeo