Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gökten Yağan Dev Yiyecekler

Gökten Yağan Dev Yiyecekler

IKEA, Noel dönemindeki yemek israfı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gökten dev yiyeceklerin yağdıyı bir reklam filmi yayınladı.

Black Friday’de müşterilerin eşyalarını alıp onları ikinci el kategorisinde yeni sahipleriyle buluşturan IKEA, sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında bu sefer geleneksel bir savurganlık dönemine dönüşen Noel yemeklerini merkezine alıyor. Gıda israfına dikkat çekmek için Instinct BBDO tarafından hazırlanan Waste başlıklı reklam filminde gökten sağanak şekilde yağan yiyeceklerin arasından kaçıp eve ulaşmaya çalışan bir çocuk yer alıyor.

Çöpe giden yemekler gökten yağıyor

Her tatil sezonunda yemek pişirmek ve ailece bir araya gelmek bir gelenek. Peki ama bu büyük yemeklerin sonunda arta kalan gıdalara ne oluyor? Bu sorunun peşinden giden IKEA Rusya, uygun fiyatlı yemek saklama kaplarının çözüm olabileceğini hatırlatıyor.

Popüler Noel parçası Carol of the Bells eşliğinde klasik bir Noel havasında başlayan reklam, gökten yiyeceklerin yağmasıyla ilginç bir hale bürünüyor. Peşinden sürüklenen mandalinadan Indiana Jones filmlerinden fırlamışçasına kaçan küçük çocuk evde annesinin artan gıdaları çöpe döktüğünü fark edince dışardaki yemek yağışının nedenini anlıyor.

Filmin yönetmenliğini Great Guns prodüksiyon şirketinden Ilya Naishuller gerçekleştiriyor. Yönetmen yaptığı açıklamada izleyici gerçekten ne kadar yemek yapmaları konusunda düşündürmek isterken bunu eğlenceli bir şekilde göstermek istediklerini söylüyor. Tabaklarda fazla kalan yiyecekler için doğru yerin çöp değil saklama kabı olduğu vurgulanıyor. Kampanya, IKEA’nın dünya çapında yürüttüğü sürdürülebilirlik hedeflerinin bir parçası olarak sunuluyor.

Künye

Müşteri: IKEA Rusya
Ajans: Instinct BBDO
CCD: Yaroslav Orlov, Roman Firainer
ACD: Antonina Pirogova & Evgeny Golovan
Stratejik Planlama: Anna Zakharova
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Marina Vershinina
Ajans Yapımcısı: Tatiana Dmitrieva
Prodüksiyon Şirketi: Alfa Film
İdari Yapımcı: Petr Ilin
Yapımcı: Leonid Lukyanov
Kıdemsiz Yapımcı: Alexandra Bravova
Yönetmen: Ilya Naishuller

Görsel: Vimeo